19 / 05 / 2024

Emeklilere bayram ikramiyesi sürprizi! Bunu duyan emekliler çifte bayram yapacak!

Emeklilere bayram ikramiyesi sürprizi! Bunu duyan emekliler çifte bayram yapacak!

Milyonlarca kişi EYT’yle birlikte emekliliklerine ilk adımlarını atarken nisan ayıyla beraber ikramiye kazancına da erişecekler. Senede iki kez Kurban ve Ramazan bayramlarıyla beraber verilen ikramiye ödemleri emeklileri sevindiriyor.



KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli maaşı, yaşlılık maaşı, vazife malullüğü maaşı, malullük maaşı, ölüm maaşı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir.

Aynı zamanda, kurumdan maaş alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivillerle bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

ZAM GELECEK Mİ?

2023 yılında emekli maaşı zam oranı yüzde 30 oldu. Emekli bayram ikramiyelerine bu oranda zam yapılması durumunda bayram ikramiyesi 1430 lira seviyelerine yükselecek. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldığında detaylar eklenecek.

Emeklilere bayram ikramiyesi sürprizi! Bunu duyan emekliler çifte bayram yapacak!

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ramazan ayı bu yıl 21 Nisan tarihinde başlayacak. Bayramdan en geç 7 gün önce ikramiye ödemelerine başlanması bekleniyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

EYT yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular 3 Mart tarihi itibarıyla alınmaya başlandı. SGK normalde emekli maaşı başvurularını iki hafta içerisinde sonuçlandırıyor. Fakat EYT ile 2 milyon 225 bin vatandaşın emekli olması beklenirken yoğunluk yaşanıyor.

Bu yüzden emeklilik başvurularında gecikme olması öngörülüyor. Martta başvuru yapan emekli adaylarının nisanda emekli aylığı almaya başlaması bekleniyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde başlayacağı için EYT ile emekli olanların emekli bayram ikramiyesinden faydalanması ön görülüyor.

BİM’de nohut 76,50 TL’ye, taze fasulye 27.50 TL’ye, leke çıkarıcı 79 TL’ye düştü! 14 Mart 2023 fiyat listesi

Sıfır otomobilde bakın bir de hangi sorun eklendi! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Asgari ücrette flaş iddia! Bu iddia gerçekse yer yerinden oynar! İşte son durum!


Geri Dön