29 / 04 / 2024

Emeklilere flaş haber: Ocak'ta pek çok emekli zam alamayacak! SON DAKİKA! 

Emeklilere flaş haber: Ocak'ta pek çok emekli zam alamayacak! SON DAKİKA! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, ocak ayında yapılacak emekli zammına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki emekli maaşlarına yeni yılda ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekli Ekim ayında maaşlara ek zam yapılmasını bekliyordu. Ekim ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısından maaşlara zam yerine 5 bin lira ikramiye ödemesi çıktı. Emekliler şimdi dört gözle Ocak ayında maaşlara yapılacak zammı bekliyor. 

Sosyal Güvenlik (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, ocak ayında yapılacak emekli zammına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emeklilere flaş haber: Ocak ta pek çok emekli zam alamayacak! SON DAKİKA! 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşının hesaplama sisteminin değiştiğine dikkat çekti. 

Açıklamasında 2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesaplama sistemi ile beraber büyümeden payda yüzde 30’lara indirildiğini, yüzde 70'inin kesildiğini dile getiren Özgür Erdursun, emeklilerin zaten en düşük alması gereken emekli maaşının 15 bin lira seviyesinde olması gerektiğini vurguladı. 

Emekli maaşı hesaplama sistemiyle birlikte rakamın 7 bin 500 liraya kadar gerilediğini aktaran Erdursun, bu durumda emeklilerin her ay almadıkları 7 bin 500 lirası olduğunu ileri sürdü. 

Emeklilere flaş haber: Ocak ta pek çok emekli zam alamayacak! SON DAKİKA! 

Özgür Erdursun, Ocak ayında çok ilginç bir durumla karşı karşıya kalınacağının altını çizdi ve "Temmuz ayında yaşadığımızı bir kere daha yaşayacak mıyız? Temmuz da ne yaşadık, en düşük emekli 7 bin 500 liraydı kök aylığa zam yapıyoruz dediler" diye konuştu. 

Erdursun, bu durumda kişinin aylığı 4 bin TL ise yüzde 25 zam yapsa o kişinin aylığının 5 bin TL olacağına, ancak 7 bin 500 TL almaya devam ettiğine dikkat çekti. 

OCAK'TA BİRÇOK EMEKLİ ZAM ALAMAYACAK

Emeklilere flaş haber: Ocak ta pek çok emekli zam alamayacak! SON DAKİKA! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yaklaşık yüzde 40 enflasyon farkı verileceğini, Emekli Sandığı emeklilerine de yaklaşık yüzde 49 enflasyon farkı artı toplu sözleşme farkı verileceğini belirtti. 

"Diyelim ki SSK ve Bağ-Kur’da kendi kök aylığı 5 bin lira. Bu 5 bin liraya yüzde 40 artış olsa 5 bin TL’si 7 bin liraya yükselir. 7 bin 500 lira maaş almaya devam eder" açıklamasında bulunan Özgür Erdursun, pek çok insanın ocak ayında zam almayacağına dikkat çekti. 

Erdursun, söz konusu açıklamasını "Tüm emekliler ocak ayını bekliyor. Ne olacağını göreceğiz Türkiye’de ilk kez uygulanacak farklı bir durum oluşabilir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön