28 / 04 / 2024

Emeklilere hızlı trende yüzde oranında 10 indirim yapılacak!

Emeklilere hızlı trende yüzde oranında 10 indirim yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklama kapsamında emeklilere trenlerde yüzde 10 indirim yapılacağını duyurdu. Öte yandan , 2024 senesinin emekliler senesi olarak ilan edildiğini söyleyen  Bakan Uraloğlu, 16 milyon kadar olan emeklinin yüzde 10’luk indirim olacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığa ait olan trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim yapılacağını ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu artan talebi göz önünde bulundurarak Bayram tatili boyunca o dönemde ek yüksek hızlı tren seferlerinin dışında anahat ve bölgesel trenlerde de 18 bin 84 koltuk kapasite artışı olacağını kaydetti.

Tren indiriminin yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde uygulanacağını belirten Abdülkadir Uraloğlu, “Alın ve akıl terleriyle ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayan, tecrübelerinden her zaman yararlandığımız önemli bir kesimdir. İkinci baharlarında rahat etmelerini sağlamak üzere gerek yerel yönetim gerekse diğer tüm bakanlıklarla birlikte koordinasyon içerisinde en güzel en iyi uygulamaları hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Emeklilere hızlı trende yüzde oranında 10 indirim yapılacak!

TCDD Taşımacılık A.Ş’nin 2023 yılında 255 milyon yolcu taşındığı ifade eden Bakan Uraloğlu, “Farklı rotalarda hizmete verdiğimiz turistik ve diğer trenlerimizle Anadolu’muzun tarihi ve doğa güzellikleri keşfediliyor, bölgeler arasında etkileşim, ticaret, sirkülasyon artıyor. Demiryolu ulaştığı her yere bereket, güzellik katıyor. Buna göre bayramlarda da en çok tercih edilen ulaşım aracı tren olmaktadır. Ramazan Bayramı ve ara tatil zamanında fazlalaşan  yolcu talebini karşılamak için ve vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde sevdikleri ile geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık.” diye ifade etti. Uraloğlu, yüksek hızlı trende yeni seferlerin tatil dönemi sonrasında da süreceğini dile getirdi.

Emekli ve memurun Temmuz zammı hesaplandı! Kök maaş ve en düşük maaş ne kadar olacak? 

Zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri bu tarihleri sakın kaçırmayın!

İş Bankası emekli promosyon güncelleme! Emekliler yeni rakama bakın! İş Bankası emekli promosyon ne kadar 2024?

Emekli promosyonda son dakika gelişmesi! Bu bankadan promosyon alanlar dikkat...

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!


Geri Dön