03 / 05 / 2024

Emeklilere müjde! Temmuz zammı için oran verildi!

Emeklilere müjde! Temmuz zammı için oran verildi!

Temmuz zammına yönelik ilk ipucu beklenti anketinden geldi. Enflasyon tahminine göre emeklilere ve memurlara temmuz ayında yüzde 7.09 zam göründü...



SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu yılın 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memurlar ve memur emeklilerine ise yüzde 3 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

A Haber'de yer alan habere göre; ekonomistlerle yapılan ankette enflasyon tahmini, nisan için yüzde 1.51, mayıs için yüzde 1.05, haziran için yüzde 0.67 çıktı. Bu tahminlere göre; ilk 6 aylık enflasyon yüzde 7.09 olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 7.09 zam alacak. Memurların ve memur emeklilerinin yüzde 3'lük artışı da yüzde 4.09 enflasyon farkıyla yüzde 7.09'a yükselecek.

Memurlar ve emekliler kesin oranı 5 Temmuz'da öğrenecek.

Emeklilere müjde! Temmuz zammı için oran verildi!

3 AYLIK ARTIŞ YÜZDE 3.71

Şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisi belli oldu.Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Ocak-Mart enflasyonu yüzde 3.71 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı çıktı. Geriye 3 veri kaldı.

.

Memur ve emekli maaş zammı belli oldu!

2021 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön