02 / 05 / 2024

Emeklilerin bayram ikramiyesi 15 bin TL olacak mı? Milyonlarca emekliye flaş haber!

Emeklilerin bayram ikramiyesi 15 bin TL olacak mı? Milyonlarca emekliye flaş haber!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer emeklilerin bayram ikramiyesinin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekerek rakam verdi. İşte Taşçıer'in o açıklaması...



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, yazılı bir son dakika açıklamasında bulundu ve milyonlarca emeklinin, yoksullukla ve açlıkla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

İnsanların geçinemediğinin, kayıt dışı olanlar dışında 6 milyondan fazla emeklinin ya bir işte çalıştığının ya da iş aradığının altını çizen Gamze Taşcıer, "Enflasyona ezdirmiyoruz denilen emeklilere yapılan yılbaşı zammı  daha ilk aydan eridi bile" ifadelerini kullandı. 

Taşçıer, en düşük emekli maaşı alan bir emeklinin TÜİK'in gerçek dışı hesabına göre bile aylığının alım gücünğn 628 TL azaldığına dikkat çekti. 

Emeklilerin bayram ikramiyesi 15 bin TL olacak mı? Milyonlarca emekliye flaş haber!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, maaşlar ile ilgili hakkaniyetli ve emekliyi rahat ettirecek bir karar alınmadığını ileri sürdü ve emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin 15 bin TL olması gerektiğini daha önce söylediklerini, söylemeyi de sürdüreceklerini vurguladı. 

Bu tutarın emekliye bir lütuf değil, hayatına düzgün şekilde devam edebilmesi için zaten verilmesi gereken bir hak olduğuna dikkat çeken Gamze Taşcıer, "Enflasyonun bu denli yakıcı olduğu bir ortamda, emeklilere üç beş bin TL'leri reva görmek demek, vatandaşı sefalete terk etmek anlamına gelir. On milyonlar etin tadını unuttu diyorduk, artık yumurta bile alamaz hale geldiler" şeklinde konuştu.

Taşçıer, açıklamasının sonunda bu gidişin sonunun açlık krizi olabileceğini söyledi. 

Emeklilerin bayram ikramiyesi 15 bin TL olacak mı? Milyonlarca emekliye flaş haber!

Bunların yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bir programda gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili de konuştu. 

"Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımları atmaya hazırız" diye konuşan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelerek görüşeceklerinin altını çizdi. 

En kısa sürede çalışmalara başlayabileceklerine vurgu yapan Vedat ışıkhan, "Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız. 13 milyon 660 bin emekliye 15,8 milyar Türk Lirası tutarında fark ödemesi yapılacak" ifadelerini kullandı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Ekrem İmamoğlu: Hedefimiz 50 bin konutun dönüşümünü yapmak!


Geri Dön