15 / 05 / 2024

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kamu çalışanları ve emekliler için  bayram ikramiyesi, bir ihtiyaçlarını görecekleri ya da bayramda rahat harcama yapacakları toplu para anlamına geliyor. Peki bu yıl emekliler kaç TL bayram ikramiyesi alacak? Kamu çalışanlarına kaç TL tediye ödenecek?



Tediye ödemelerinin ilk taksiti 27 Ocak tarihinde hesaplara geçiyor. İkini taksit ise 17 Nisan 2023 tarihinde kamu çalışanlarına ödenmiş olacak.

İKRAMİYEYE ZAM YÜZDE 30 MU OLACAK?

Emekliler için ayrı bir anlam taşıyan bayram ikramiyesi hem bütçelerine nefes aldırmak hem de bayramda rahatça para harcayabilmek  için önemli.  Yeni yılda çalışanlardan emeklilere tüm kesimlere zam yapılmasıyla birlikte emekli ikramiyelerine zam beklentisi de iyiden iyiye artış gösterdi.   Bayram ikramiyesi 2021 yılında 1000 liradan 1.100 liraya çıkartıldığı için, bu yıl da yapılan maaş zamları oranında en az yüzde 30 zamlı ödenmesi bekleniyor.

 Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Konunun TBMM’de ele alınacağı ve buna göre yeni artış miktarının eklenmesiyle birlikte bu yıl ikramiyelerini zamlı yatacağı öngörülüyor. Rakamların değişmesi için adres gösterilen yer meclis olsa da,  emekliler Nisan ayında yapılacak ikramiye ödemesinde en düşük 1100 TL'yi ceplerinde görecekler.  Bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı’nın öncesindeki hafta yapılacak.

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön