01 / 05 / 2024

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

Emekli ve memur aylıklarına temmuzda yılın ikinci zammı uygulanacak. Asgari ücret ve kamu işçisine yapılan zam oranları sonrasında yüzde 30, 35, 40 ve 45 bandında yeni hesaplar tek tek listelendi. İşte, emekliye temmuz ayı zamlı maaş hesabı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; çalışan, memur ve emekliye ilişkin yaptığı açıklamada, “İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli aylıklarını artırmak amacıyla bir çalışma gerçekleştireceğiz ve aynı zamanda, asgari ücreti gözden geçireceğiz” dedi.

TEMMUZ ZAMMI VE REFAH PAYI İLE ARTACAK

Önceki günlerde Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  emekli ve memur aylıkları konusunda iki bakanlığa talimat verdiğini söyledi. Erdoğan, enflasyon üzerinde artışlarla alım gücünün artırılacağını ifade etti.

7 bin 500 TL üzerinde aylık alan emekli yurttaşlar konusunda gelirleri artırıcı çalışmalar yapılacağını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ara zammın yanında refah payı da verileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ve memurlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"14 Mayıs’tan sonra, yeni TBMM’nin yasama faaliyetlerine başlaması ile beraber 7 bin 500 liranın üzerinde emekli aylığı alan yurttaşlarımızı sevindirecek haberi paylaşacağız. Temmuz ayında enflasyon farkının yanı sıra, refah payı artışını da göz önüne alan bir düzenleme gerçekleştirerek, memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutacağız."

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

TALİMAT VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatını verdi ve bu kapsamda, gerçekleştirilecek düzenlemeler; çalışanlar, emekli ve memurlar başta olmak üzere hemen her kesimin alım gücünün artırılması planlanıyor.

İşte zamlı emekli maaşı hesabı...


Geri Dön