04 / 05 / 2024

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkında ayrıntıları araştırıyor. Yasalar bazı durumlarda çalışan vatandaşlara erken emeklilik fırsatı sunabiliyor. İşte merak edilenler...



1. Kimler borçlanma yapabilir?

Hangi kurumdan olursa olsun bütün kadın çalışanlar, doğum borçlanması yapabiliyor. Arzuya göre sigorta ödeyerek Bağ-Kur'lu olanlar da doğuştan borç para alma imkanına sahiptir. Ancak, borç para alabilmek için doğumların ilk sigortalı tarihinden sonra gerçekleşmesi gerekir. Yani sigortadan önce doğan çocuklar için böyle bir borçlanma imkanı bulunmuyor.  Ayrıca çocuğun hayatta olması gerekir. Doğumdan sonra bir süre yaşayan çocuklar için yaşadıkları sürece borç yapılabilir.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK lı olanlar...
2. Staj sonrası süre borçlanılabilir mi?

Normal şartlarda staj başlangıcı ve stajda geçirilen süreler emeklilik hesabında dikkate alınmaz. Ancak doğum borçlanmasında farklı bir uygulama var. Anneler staj başladıktan sonra doğum yapmışlarsa bu doğumlar için 3 çocuğa kadar borçlanarak 2.160 gün kazanırlar.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK lı olanlar...

3. Borçlanma hangi süreleri kapsıyor, ne kadar süre için yapılıyor?

Her çocuk için 720 gün yani 2 yıl prim kazanılıyor. Çocuğun doğumunu takip eden 2 yıl içinde çalışmadığı süreler borçlanarak karşılanabilir ve primleri emeklilik hesabında kullanılır. Kredi çekebilmek için o dönemlerde çalışmamak yani prim ödememiş olmak gerekir. Doğumdan sonra çalışmaya başladıysanız o dönemleri borç alamazsınız.

Anneye hangi avantajlar sağlanıyor? Emeklilik öne alınıyor mu? Ne zaman yapılmalı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön