04 / 05 / 2024

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkında ayrıntıları araştırıyor. Yasalar bazı durumlarda çalışan vatandaşlara erken emeklilik fırsatı sunabiliyor. İşte merak edilenler...



7. Daha az süreyi borçlanma imkanı var mı?

Evet. 2 yıllık boşluğunuz olsa bile eğer daha az prim gününe ihtiyacınız varsa o kadar borçlanıyorsunuz. 1 çocuk için 720 gün, üst sınırı gösteriyor. İsteyenler 30 gün de borçlanabilir.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK lı olanlar...

8. Ne kadar ödeniyor?

Doğum borçlanmasında en düşük ve en yüksek tutarlar brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. Asgari miktar, aylık brüt asgari ücretin yüzde 32'sidir. Bu yıl için 1.601 lira 40 sent. Yani bu yıl 1 aylık borçlanma için en az bin 601 lira ödenmesi gerekiyor. Üst sınır bunun 7,5 katıdır. 9. Evlat edinen de yararlanır mı? 2 yaşından küçük çocuğu evlat edinen sigortalı kadınlar da analık borcu yapabilirler. Ayrıca evlat edinilen çocuğu doğuran annenin de analık borcu yapma hakkı vardır. Evlat edinilen çocuğu doğuran anne, doğumdan evlat edinme dönemine kadar 2 yıl ödünç alabilir. Evlat edinen anne ise çocuğu evlat edindiği tarihten itibaren doğumdan sonraki 2 yıllık sürenin sonuna kadar olan süreyi ödünç alabilir.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK lı olanlar...

9. Engelli çocuğu olanlar için sağlanan emeklilik imkanı nedir?

A Haber'de yer alan habere göre; ülkemizde engelli çocuğu olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı bulunmaktadır. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra çalışılan her 4 yıl için 1 yıl prim eklenir ve emeklilik yaşı 1 yıl düşürülür.

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Erken emeklilikte son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek...

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Başvuran emekli oluyor!

Erken emeklilik için SGK'dan beklenen açıklama geldi! Bu tarihten önce sigortalı olduysanız...

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Goldman Sachs'tan korkutan dolar tahmini! Mart'ta....

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön