03 / 05 / 2024

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkında ayrıntıları araştırıyor. Yasalar bazı durumlarda çalışan vatandaşlara erken emeklilik fırsatı sunabiliyor. İşte merak edilenler...



4. Anneye hangi avantajları sağlıyor?

Kadınlar doğum yaptıktan sonra çalışmadıkları günlerin primlerini hizmet sürelerine ekleyebilirler. Böylece 3 çocuğu olan bir anne 6 yıl yani 2160 gün çalışmadan ödeyip emeklilik hesabında kullanabilir.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK lı olanlar...

5. Emeklilik öne alınıyor mu?

Yıl ve yaşını dolduran anne, primi eksik ise bu süreleri çalışarak tamamlar. Örneğin; 2160 gün primi eksik ve 3 doğum yapmışsa 6 yıl çalışıp prim ödemek zorundadır. Ancak doğum borcu sayesinde 6 yıllık primi toplu olarak öder ve 6 yıl beklemeden emekli olabilir. Bunun dışında analık borcu, çalışma tarihini veya yaş şartını geri çekmez.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK lı olanlar...

6. Ne zaman yapılmalı?

Emeklilik yaşından kısa bir süre önce yapılması daha uygun olacaktır. Çünkü bu tarihe kadar çalışabilir ve prim tamamlanabilir. Ancak ödeme miktarı her yıl artıyor ve eğer daha az para ödemek istiyorsanız günümüz şartlarında ödeme yapabilirsiniz.

Peki, daha az süreyi borçlanma imkanı var mı? Ne kadar ödeniyor? Engelli çocuğu olanlar için sağlanan emeklilik imkanı nedir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön