20 / 05 / 2024

Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Prim dökümünüzü mutlaka gözden geçirin

Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Prim dökümünüzü mutlaka gözden geçirin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT için gün sayanlara Türkiye Gazetesi Yazarı İsa Karakaş'tan önemli bir uyarı geldi.



Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sahte iş yeri ve sahte sigortalılık tespitlerine karşılık bazı tedbirler aldığına dikkat çeken Karakaş, SGK'nın sahtecilikle ilgili bazı harflerle işaretlemeler yaptığını söyledi. Bu çerçevede hizmet dökümlerinde yer alan söz konusu harflerin (Ş) Şüpheli (K) Kontrollü (S) Sahte anlamına geldiğini kaydeden Karakaş, denetmenler tarafından yapılan tespitlerde 'Sahte İş Yeri', sahte olma potansiyeli yüksek olan iş yerleri ise 'Kontrollü İş Yeri' olarak ve bu tür işyerleri ile bağlantılı olan kişilerin yer aldığı oluşumlar da 'Şüpheli İş  Yeri' olarak tanımlandığına işaret etti.

http://x.bidswitch.net/sync?ssp=reklamstoreEYT’lilerin sigortalı gösterildiği iş yerinin tamamen sahte veya EYT’linin çalışmasının fiilî ve gerçek olmadığı tespit edilirse 'sahte sigortalı' sayılarak belirtilen iş yerlerindeki çalışmalarının iptal edileceğini ifade eden Karakaş, "Yapılan iptaller neticesinde emeklilik şartlarının eksik kalması hâlinde ise emeklilik riske girmiş olacaktır" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön