19 / 05 / 2024

Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Prim dökümünüzü mutlaka gözden geçirin

Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Prim dökümünüzü mutlaka gözden geçirin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT için gün sayanlara Türkiye Gazetesi Yazarı İsa Karakaş'tan önemli bir uyarı geldi.



Karakaş, sahte iş yerlerinin, diğer adıyla 'tabela iş yerleri', gerçekte hiçbir ticari ve mesleki faaliyeti olmadığını ve somut bir varlığı bulunmamasına rağmen, iş yeri dosyasından sahte sigortalılık bildirimi yapmak amacıyla, çoğu kez gerçekte var olmayan adresler beyan edilerek (boş arazi, boş dükkân vb.) iş yeri dosyası tescil edilen yerler olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Gazetesi Yazarı İsa Karakaş, EYT'lilere, "Sahte iş yerlerinde sigortalı gösterilmiş olanlar varsa tavsiyemiz öncelikle e-Devlet üzerinden hizmet dökümlerini kontrol etmeleri ve emeklilik şartlarının eksik kalması ihtimal dâhilinde ise mümkünse hizmet borçlanmaları yaparak gerekli tedbirleri almaları lehlerine olacaktır" uyarısında bulundu.

 

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

Aralık ayında Meclis'e gelecek EYT'de kritik nokta

Prim eksiği olanlar dikkat! EYT çıkmadan mutlaka yaptırın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön