28 / 04 / 2024

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.



"Alınacak kararlar büyüme yolculuğunda fayda sağlayacak"

Açıklamada toplantıda yaptığı konuşmasına yer verilen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, yaklaşık 20 senelik süreçte kilometre taşı sayılacak kararların hayata geçtiğine vurgu yaparak, "Portföy yönetim şirketlerinin sayısı rekabet açısından önem taşımakla birlikte, performansın ölçülmesi, ücretlendirilmenin gözden geçirilmesi, risk yönetiminin kurum içi yapılması, başta araştırma birimleri olmak üzere tüm organizasyonun güçlendirilmesi gibi yapısal konularda alınacak kararlar, sistemin büyüme yolculuğunda fayda sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Emekli promosyonlarında zam depremi! Akbank, Ziraat, Garanti resmen açıkladı!

Sistemin tabana yayılması ve hacmin artması için başarılı fon yönetimi ile istikrarlı getiriye işaret eden Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır. Sistemi daha iyi bir noktaya taşımak için hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmamız BES’in arzu edilen büyüklüklere ulaşması bakımından büyük önem arz etmektedir. Atılan adımlarla BES 20. yılına çok daha güçlü girecek." yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön