06 / 05 / 2024

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olarak ödenmesi için kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...



"Emeklilerimize bayramlarda ikramiye ödenmesi ilk kez 2015 yılında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmiş, emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramlarında bin lira ödenmeye başlanmıştı" diye konuşan Veli Ağbaba, seneler içinde uygulanan cuzi yükselişlerle emeklilere ödenen emekli ikramiyelerinin sembolik bir rakam haline geldiğini belirtti. 

Ağbaba, konu ile ilgili açıklamasını "Eğer iktidar samimiyse seçim öncesi Genel Başkanımızın vaadi olan, emekli ikramiyelerin bu Kurban Bayramı’nda 15 bin TL ödenmesine ve bundan sonra da ikramiyelerin asgari ücret düzeyine yükseltilmesi teklifimize destek verir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

Milyonlarca emekli her sene iki bayramda da ikramiye alıyor. Bu kapsamda, Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 1.100 TL ikramiye yatıyordu. Bu sene Ramazan Bayramında ikramiyeler 2 bin Türk Lirası'na yükseltilerek emeklilere yatırıldı.

Emeklilere Temmuz 2023 müjdesi geldi! Paralar TC kimlik numarasına göre hesaplara tek tek yatırılacak! Sakın kaçırmayın!

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru

Bedelli askerlik ücreti taksitle ödenebilir mi? 2023 bedelli askerlik ücreti kaç lira?


Geri Dön