06 / 07 / 2024

Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklisi yurttaşların temmuz zammı enflasyon tahminlerine göre yüzde 21.12 olarak hesaplandı. Bu kapsamda, ortaya çıkacak orana bir refah payı eklenecek ve ek zam da maaşa göre kademeli bir şekilde uygulanacak.



HANGİ EK ZAM FORMÜLLERİ VAR?

Temmuz ayında enflasyon oranlarıyla meydana gelen artışa bir refah payı ilave edilmesi gündeme geldi. Bunun yanı sıra, 7 bin 500 liranın üzeri maaşlara bir ek zam da masada. Bu zam, maaşa göre farklı olacak ve kademeli olarak farklılaşmış bir zam uygulaması yapılacak.

7 bin 500- 10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin lira üzeri maaşlar için farklı zam tutarları belirlenecek. Çok az primle emekli olan yurttaşlar ile 6-7 bin lira ödeme alırken maaşı 7 bin 500 liraya tamamlanan yurttaşların zam oranları da değişebilecek.

Ek zam seyyanen de olabilecek. Oransal bir artış da olabilecek. Refah payı ve kademeli ek zam ayrı ayrı yansıtılabileceği gibi, beraber de yansıtılacak.

 Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

REFAH PAYIYLA BİRLİKTE NE KADAR ARTIŞ BEKLENİYOR?

Emekli yurttaşların temmuz zammı refah payı ile beraber yüzde 25'e çıkabilir. Bir diğer formüle göre ocak ayındaki gibi yüzde 30 seviyesine tamamlanabilecek. Zam oranının, ocak ayındaki gibi yaklaşık 15 puan refah payı ilave edilerek yüzde 35'e çıkması da olası.

90 bin taşeron işçi ne zaman kadrolu olacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı! Taşerona kadroda son durum!

Son dakika! Benzine tam bu kadar indirim geldi! Az önce resmen açıklandı!

A101’de düdüklü tencere 300 TL’ye, servis tabağı 20 TL’ye, manuel kollu rende 150 TL’ye düştü!


Geri Dön