19 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO 3 bin 500 konut inşa edecek!

Emlak Konut GYO 3 bin 500 konut inşa edecek!

Murat Kurum Sultangazi'de geçen ay ihaleye çıkarttıkları arsaya gelen talebi yeterli bulmadıklarını ve bu nedenle ihaleyi iptal ettiklerini söyledi



En yüksek gökdelen arsası gecekonduculara toplu konut olacak
 
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklı Genel Müdürü Murat Kurum Sultangazi'de geçen ay ihaleye çıkarttıkları 131 bin 250 metrekare arsaya gelen talebi yeterli bulmadıklarını, ihaleyi iptal ettiklerini açıkladı.
 
Ticaret ve turizm imar olan arsada plan tadilatına gideceklerini açıklayan Kurum, "Burayı toplu konut bölgesi ilan edeceğiz. Yaklaşık 3 bin 500 konut inşa etmek. İnşa edeceğimiz konutları Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar sakinlerine satmayı planlıyoruz. Bu ilçelerimizdeki konutlar depreme karşı dayanıksız. Olası bir depremde yerle bir olacak. Biz bu arsa ile o bölgede dönüşüm noktasında ilk adımı atacağız. Elimizdeki arsalarla dönüşümü hızlandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
 
İstanbul'da genel olarak yapıların kalitesinin düşük olduğunu hatırlatan Murat Kurum, bir inşaat mühendisi olarak kendisinin olası deprem felaketinin endişesini taşıdığını kaydetti.
 
TOKİ'den satın aldıkları arsalar üzerinde 2010 yılından itibaren gerçekleştirecekleri projelerde deprem dönüşümünü ön plana çıkartacaklarını vurgulayan Kurum konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Tuzla'da 2 bin 500, Gaziosmanpaşa'da 1.500, Körfez'de 800, Gebze'de 1.400 konut ve Alemdağ'da 1.200 konut inşa edeceğiz. İnşa ettiğimiz konutları yüzde 10'dan başlayan peşinatlarla satacağız. Geriye kalan kısım için ise, ÜFE, TÜFE ve memur maaşlarına endeksli ödeme planları hazırlayacağız. Deprem riskiyle karşı karşı kalan ev sahiplerinin önünde hiçbir engel kalmayacak. Depreme dayanıklı teknoloji ile inşa edilmiş, kapalı otoparklı ve güvenlikli sitelerde oturmasını sağlayacak. Bu çerçevede  TOKİ  ve Hazine'ye ait arsa ve arazileri araştıracağız. 2010'da öncelikli gündemimiz bu olacak"
 
Ne olmuştu?
İSTOÇ'a bitişik 131 bin 258 metrekare alanlı ve 288 bin 767 metrekare inşaat alan izni bulunan arsa geçen ay ihaleye çıkartılmıştı. Üzerine inşa edilecek arsalarda yüksekliğin serbest bırakıldığı projenin ihalesini kazanan şirket,  Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile füze üst komutanlıklarından izin almak koşuluyla isterse İstanbul'un en yüksek binasını inşa edebilecekti. İşmerkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler ile lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yapabilecekti. 16 mart'ta gerçekleştirilen ihaleye tek teklif gelmişti.
 
İhaleye yalnız katılan Doğu İnşaat San. ~ Precast Beton San. ortak girişiminden 89 milyon TL teklif verdi. 16 Mart'ta yapılan ilk oturumda Doğu İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ~ Precast Beton San. ve Tic. A.Ş. ortak girişiminden gelen teklifte arsaya satış karşılığı toplam satış geliri  olarak 89 milyon TL, şirket payı gelir oranı ise yüzde 25 olarak teklif edildi. Şirket payı gelir oranı ise yüzde 25.10 olarak belirlenen teklifte arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 22 milyon 250 bin TL oldu.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Gökdelen yapılacaktı toplu konuta kısmet oldu
Emlak Konut'un 131 bin metrekarelik arazisine ilgi, beklenenden az olunca, kurum, buraya gökdelen yerine toplu konut projesi yapma kararı aldı
Sultangazi'de 131 bin 258 metrekarelik alanı kadar herhangi bir kat sınırlaması olmadığından üzerinde istenilen yükseklikte gökdelenlerin yapılabileceği arsaya gelen talep yeterli olmayınca planlar değişti. Arsayı ihaleye çıkaran Emlak Konut GYO, şimdi burada özellikle Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar sakinleri için 3 bin 500 konut inşa etmeyi planlıyor.
Geçen ay ihaleye çıkıtkları arsaya gelen talebi yeterli bulmayınca ihaleyi iptal ettiklerini açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Burayı toplu konut bölgesi ilan edeceğiz. Amacımız, yaklaşık 3 bin 500 konut inşa etmek. Bunun için şu anda ticaret ve turizm imarlı olan arsada plan tadilatına gideceğiz. Buradaki konutları özellikle Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar sakinlerine satmayı planlıyoruz" dedi.

Deprem dönüşüm projeleri
Özellikle bu ilçelere yönelmelerinin nedeni olarak buralardaki konutların depreme dayanıksız olmasını gösteren Kurum,  "Buralar, bir depremde yerle bir olacak. Biz bu arsa ile o bölgede dönüşüm noktasında ilk adımı atacağız. Elimizdeki arsalarla dönüşümü hızlandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
TOKİ'den satın aldıkları arsalar üzerinde 2010 yılından itibaren gerçekleştirecekleri projelerde deprem dönüşümünü ön plana çıkartacaklarını vurgulayan Kurum, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu çerçevede TOKİ ve Hazine'ye ait arsa ve arazileri araştıracağız. 2010'da öncelikli gündemimiz bu olacak. Tuzla'da 2 bin 500, Gaziosmanpaşa'da 1.500, Körfez'de 800, Gebze'de 1.400 konut ve Alemdağ'da 1.200 konut inşa edeceğiz. İnşa ettiğimiz konutları yüzde 10'dan başlayan peşinatlarla satacağız" dedi.

ARSA İÇİN 89 MİLYON TEKLİF EDİLDİ
İSTOÇ'a bitişik 131 bin 258 metrekare alanlı ve 288 bin 767 metrekare inşaat alan izni bulunan arsa geçen ay ihaleye çıkartılmıştı. Üzerine yapılacak binada yüksekliğin serbest bırakıldığı arsada ihaleyi kazanan,  Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile füze üst komutanlıklarından izin almak koşuluyla İstanbul'un en yüksek binasını inşa edebilecekti.
Ticaret ve turizm imarlı olan arsanın ilk ihalesi16 Mart'ta gerçekleştirildi. Ancak, ihaleye tek teklif geldi.
İhaleye yalnız katılan Doğu İnşaat San.- Precast Beton San. Ortak Girişimi'nin arsa için teklifi ise 89 milyon TL oldu.  Emlak Konut GYO'ya ise 22 milyon 250 bin TL teklif edildi. Ancak, Emlak Konut GYO, hem katılımın az olması hem de gelen tek teklifin de düşük olması nedeniyle ihaleyi iptal etti.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön