05 / 05 / 2024

Eyub Özyürek, konut alacakları uyarıyor!

 Eyub Özyürek, konut alacakları uyarıyor!

Konut alırken, yatırım için mi alındığı, oturmak için mi alındığı çok önemli bir konu.Yatırım için alıyorsanız, yüksek kar getirisi tercihiniz, yaşamak için konut alıyorsanız, çevresi ve kalitesi seçiminize yön veriyor



İnşaat sektöründeki her projenin en iyi, en kaliteli olduğu günümüzde, tamamlanmış veya tamamlanmamış konut projelerini tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerekiyor.


Roda Gayrimenkul’un sahibi Eyub Özyürek konut alacakları uyarıyor. Eyub Özyürek, son beş yılda İstanbul 3’üncü Bölgede bulunan Esenyurt ilçesinde 50 binin üzerinde konut üretildiğini belirterek, “İstanbul’un parlayan yıldızı konumundayken, hızlı büyümenin bir dlvesi olarak şuan en çok tartışılan ilçelerinden birisi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenyurt’un 1/5000’lik planlarım yeniden düzenledi. Bu düzenlemeye göre büyüklüğü 60 bin metrekareyi bulan prestijli firmaların inşaatı durduruldu. İstanbul 3’üncü Bölgeyi büen bu konuda 35 yülık deneyim ve birikime sahip Roda Gayrimenkul’un sahibi Eyub Özyürek; hem Esenyurt Belediyesi’nin hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorunun çözümü için ortak hareket ettiklerini, konut alacak kişilerin dikkat edeceği hususları şöyle belirtti:


-Maket üzerinden ev alırken inşaatı yapan firmanın geçmişini ve referanslarım iyi araştırın.


-İnşaatın tapu kayıtlarında ve belediyenin imar planında konut alanı olup olmadığım tespit edin.


-İnşaatı yapan şirketin ya da kooperatifin


-Projenin statik ve teknik şartnamesi inceleyin.


-Maket üzerinde de olsa evin ekspertizini yaptırın.


-Konutun kaç metrekare olduğu, oda, salon ve benzeri bölümlerinin kaç adet olduğu; dairede kullanılacak malzemelerin çeşidi ve kalitesi, ortak alanların ve bu alanlardaki tesislerin neler olacağı, hangi ortak alanların kimler tarafından ne şeküde kullamlacağı da sözleşmede açıkça belirtilmesini sağlayın.


-Firma tarafından verilen garantiler ve süreleri iyi irdeleyin.


-Öncelikle nereden daire alacağınızı doğru belirleyin. Yatırım için bir daire alacaksanız, o bölgede ileride ne gibi gelişmeler olacağım araştirın. Çünkü bir daireyi değerlendiren çevresidir.


-Bitmiş konut alacaksanız konutun tapusu tek kişi üzerine mi yoksa ortaklı mı olduğunu araştırın.


-Tapu kaydında konut üzerinde herhangi bir kısıtlılık hali bulunup bulunmadığı öğrenin. (İpotek, Haciz gibi)


-Konut kiracılı ise konutu satın almadan önce mutlaka kira sözleşmesini okuyun.


-Konutun, merkezlere uzaklığı ve ulaşım durumunu, konutun çevresinde kamusal ve sosyal alanlar olup olmadığım araştırın.


-Bina çevresinde insan sağlığını etkileyebilecek yüksek gerilim hattı, atık su kanalı, endüstriyel üretim tesisi gibi çevreyi kirleten kaynaklar var mı öğrenin.


-Binanın tadüat ihtiyaçları ve bunlara dair


Arsa uzmanlık istiyor


-Arsa alınırken uzman desteğine başvurulması ilk yapılması gereken iş oluyor. Özeliklede, imar durumu, yola terkleri, İSKİ, Çevre Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, TEK ve daha birçok kurum tarafından incelenmesi gerekiyor.Ticari amaçlı arsa yatırımları, şehirleşme ve yaşam başladığı anda değer kazanıyor. Ticari imarlı arsalar yeni yerleşimlerde 3-5 sene zarfında iyi prim yapıyor.maktadır. Hedef, bu bölgelerde ticari imarlı arsalara yatırım yapıp gelecekte iyi bir market, alışveriş merkezi, küçük sanayi sitesi olarak kullanüacak potansiyel yatırım sahibi oluyor. Plaza, iş merkezi ve alışveriş merkezi arsaları haricindeki arsalarda, konum, yol cephesi, deniz-göl manzaraları ve cephe açıklığı fiyata etki eden faktörler arasına girerken, toplu ulaşım ve yol bağlantıları ile tarif kolaylığı da önemli etkenlerden oluyor.


Ulaşım imkanları değeri artırıyor


-Mevcut ve yeni açılacak ulaşım bağlantılarının yakınlığı,


-Büyük holdinglerin yatırım yapmayı planladığı yerlere yakınlık,


-Açılmış veya açılacak büyük projelere yakınlık,


-Kentsel dönüşüm kapsamına alınmış bölgelerle olan mesafe,


-Ofis veya üretim tesislerinin yoğunlaştığı bölgelerde yer alması.



Hürriyet



Geri Dön