29 / 04 / 2024

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

EYT’nin yasalaşmasıyla birlikte 2 milyonu aşkın insan emekli olacak. Her emeklinin hayali ise küçük bir şehir veya kasabaya yerleşip şehir gürültüsünden uzaklaşmak. Bu yüzden şu sıralar Ege ve Trakya’daki konut ve arazilere yoğun talep var ancak bu hayallerin boşa gitmemesi için uzmanlar uyarıyor.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yıllardır yaş sınırına takılan 2 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkını elde etti. Emeklilik tazminatlarını alanlar ise şimdi bir başka hayalin peşinde…

 Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

EYT ile emeklilik hakkını elde ettikten sonra aktif olarak artık iş hayatına devam etmek istemeyenler şu sıralar büyük şehirlerden uzaklaşıp küçük bir şehre veya kasabaya yerleşmenin planlarını yapıyor. Bu da haliyle emlak piyasasını hareketlendirmiş durumda. Emeklilik planlarına bir de deprem endişesi de eklenince bu hareketlilik daha da arttı.

TÜGİAD üyesi ve gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından insanların yatırım taleplerinin de değiştiğini vurgulayarak “Buna bir de EYT kapsamında emekli olanların talepleri eklenince özellikle Trakya bölgesindeki konut fiyatlarında yüzde 200’lere ulaşan yükselişler yaşandı” dedi. Altınay, özellikle İstanbul’da yaşayanların riskli gördükleri konutlarından çıkıp daha güvenilir buldukları Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ne yöneldiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön