15 / 05 / 2024

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

EYT’nin yasalaşmasıyla birlikte 2 milyonu aşkın insan emekli olacak. Her emeklinin hayali ise küçük bir şehir veya kasabaya yerleşip şehir gürültüsünden uzaklaşmak. Bu yüzden şu sıralar Ege ve Trakya’daki konut ve arazilere yoğun talep var ancak bu hayallerin boşa gitmemesi için uzmanlar uyarıyor.



ARAZİ SATIŞLARI PATLADI

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

Altınay, bugünün şartlarında emekli tazminatlarıyla İstanbul’dan ev veya arsa alamayanların Trakya Bölgesi’ne yöneldiğini belirterek bu nedenle bölgedeki arsa taleplerinde ciddi oranda artışlar yaşandığına dikkat çekti. Yoğun talep sonucu 4-5 ay öncesine göre arazi fiyatlarının üçe katlandığını kaydeden Altınay, arazi satın alanların üzerine prefabrik ev veya villa yapmayı tercih ettiğini ifade etti.

KÖYLERE DE İLGİ FAZLA

Trakya bölgesinin toprakları tarıma elverişli olduğunun altını çizen Gülcan Altınay, emeklilik tazminatlarını alanlardan bazılarının tarım arazilerine yatırım yaptığını, bir kısmının ise şehrin gürültüsünden uzaklaşmak amacıyla sahile yakın bölgelerden yazlık aldığını söyledi.

Trakya’da insanların köyde yaşamayı da tercih edebildiğini kaydeden Altınay, köylerdeki arsa fiyatlarında da artışlar olduğunu, şu anda arsa fiyatlarının dönümü 100-150 bin liradan başladığını aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön