15 / 05 / 2024

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

EYT’nin yasalaşmasıyla birlikte 2 milyonu aşkın insan emekli olacak. Her emeklinin hayali ise küçük bir şehir veya kasabaya yerleşip şehir gürültüsünden uzaklaşmak. Bu yüzden şu sıralar Ege ve Trakya’daki konut ve arazilere yoğun talep var ancak bu hayallerin boşa gitmemesi için uzmanlar uyarıyor.



DOLANDIRICILARA DİKKAT EDİN!

Emeklilik hayalleriniz boşa gitmesin! Uzmanlar uyarıyor, aman dolandırıcılara dikkat!

Altınay, emeklilik tazminatlarıyla İstanbul dışında konut veya arazi alma hayali kuranları, dolandırıcılara karşı da uyardı. Altınay, özellikle alım-satım işlemleri gerçekleşmeden gönderilen kaparo ve ön ödemelerin yasal bir geçerliliğinin bulunmadığının altını çizerek herhangi bir mağduriyete uğramamak için ön satış sözleşmesi yapılmasını önerdi. Ön satış sözleşmesinin hem alıcı hem satıcı açısından yaşanabilecek mağduriyetleri önleyeceğini kaydeden Altınay, “Ev veya arazi almak isteyenler; emlak piyasasında güvenilirliği ve saygınlığı olan kurumlardan veya lisanslı aracılara başvurabilir. Ayrıca satın alacağınız arazinin mutlaka imar durumunu sorgulayın. Bununla ilgili belediyelerden veya aracı kurumunuzdan gerekli bilgiyi alabilirsiniz” diye konuştu.

Öte yandan arsa ve arazinin her zaman en iyi yatırım aracı olduğunu belirten Altınay, birikimi olanların paralarını dövizde tutmak yerine kesinlikle arsaya yatırım yapmasını tavsiye etti. Altınay, bunun için prim yapan bölgelerin iyice araştırılmasını veya yetki belgesi olan emlak danışmanlarından destek alınmasını sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön