Emlak sektöründe devrim niteliğinde yeni model! Gayrimenkul alım-satım ve kiralama artık daha kolay olacak!
Versity, gayrimenkul sektörünün, dünya çapında tahmini olarak 4 ila 6 milyon arasında profesyoneli olmasına rağmen dijital dönüşüm anlamında yeniliklere ayak uyduramaması karşısında sektörün modernleşip dijitalleşmesi için özel bir iş modeli geliştirdi.
Fransa’da, EURONEXT Paris borsasında işlem gören Versity, gayrimenkulm sektöründe teknolojinin sınırlarını genişleterek sektörde devrim niteliğinde bir iş modeli kuruyor.
GAYRİMENLUL ALIM SATIM VE KİRALAMA DAHA KOLAY OLACAK
Versity, yeni kurduğu iş modeliyle dünyanın her yerinde gayrimenkul satın alma, satma ve kiralama, gerçek mülklerin ve yakın çevrelerinin yer aldıkları her yeri detaylı görüntüleme olanağı sunuyor.
Öte yandan gayrimenkulü kişinin isteklerine göre özelleştirme, taşınma, finansman, donatım vb. tekliflerini alma ve karşılaştırma, NFT Parsell biçimindeki sanal mülklere erişim ve gelir elde etme ve 3D tasarım, mimari, tasarım vb. hizmetleri alma konusunda kolaylık sağlıyor.
Kullanıcıları satın alma, satma veya kiralama sürecindeki uzun ve karmaşık işlemlerden, randevu oluşturma ve çoklu görüşmeler gibi zaman organize etme sürecinde zaman kaybına neden olan prosedürler konusunda gayrimenkul profesyonellerine ve tüm kullanıcılara dijital ve pratik çözümler sunuyor.
EMLAK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM!
Gayrimenkul dünyası için özel bir evren kuran Versity, ürettiği SITY Token’lar ile de bu evrenin içindeki alım ve satım işlemleri dahil olmak üzere çeşitli hizmetleri sağlıyor.
Sanal bir evren (metaverse) olsa da işlemlerin geçerliliğini gerçek dünyadan koparmıyor. Versity, Bitexen platformu üzerinden yapılacak 100 milyon adetlik token arzıyla yatırımcılarına pay sunuyor. Birim fiyat 2.2 TL olup, minimum satış rakamı 20, maksimum satış rakamı ise 250 bin adet olarak planladı. Versity Token'ın emlak sektöründeki kullanımıyla değer artışı hedefleniyor.
GAYRİMENKUL PİYASASINDA YABANCI YATIRIMCILAR ARTIYOR
Türkiye'de gayrimenkul piyasası son yıllarda hızla büyüyor ve yabancı alıcıların artmasıyla 2023 yılında 89,11 milyar dolara, 2028'de ise 151,23 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Bu da Türkiye’yi; Fransa, ABD ve Körfez ülkelerinden sonra Versity'nin genişlemesi için ideal bir pazar haline getiriyor.
Versity, Yönetim Kurulu üyesi Ali Kaptanoğlu, Versity teknolojisini Türk gayrimenkul piyasasının da gelişimine ve dijitalleşmesine destek olmak olmak üzere aktif kullanarak çalışmayı hedeflediklerini açıkladı.
''AMACIMIZ: DOĞRU ALICI İLE DOĞRU SATICIYI BULUŞTURMAK''
Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaptanoğlu, SITY Token Türkiye lansmanda, SITY’nin hak ettiği değeri bulması açısından da global lansmanından önceki ilk işleme açılma adımının Türkiye gibi sektörün önemli bir ülkesinde
olması şirket için çok önemli olduğubu belirtti.
Kaptanoğlu ''Versity sadece Fransa’da değil Türkiye’de de kullanılacak olan eşsiz bir teknolojik ekosistem. Hedefimiz yatırımcıları ve gayrimenkul, mimari ve inşaat sektörünü teknolojik altyapımızda birleştirmek. Bunun da anahtarı SITY Token olacak.
Bu spot altında gayrimenkul sektöründe hem alıcı hem satıcı hem yatırımcı hem servis sağlayıcılar için uçtan uca bir deneyim kurguladık. Versity tüm gayrimenkul sektöründe ek gelirler yaratmak, hızı ve verimliliği artırmak ve doğru alıcıyla doğru satıcıyı buluşturmak için kurgulandı.” dedi.
SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek! |
Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun! |