28 / 04 / 2024

Emlak vergisi başka şehirden ödenir mi?

Emlak vergisi başka şehirden ödenir mi?

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenecek emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi başka şehirden ödenir mi? İşte emlak vergisi ödeme yerleri..



Emlak vergisi başka şehirden ödenir mi?

Emlak vergisi ödeme zamanı başladı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenecek emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak, gayrimenkulün başka şehirde olması halinde vergi ödemesi için farklı seçenekler de bulunuyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel, gayrimenkullerin rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması yolu ile bulunuyor.


İkinci taksitinin Kasım ayı içerisinde ödeneceği emlak vergisinde kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyetleri

200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile: Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar; Emekliler; Hiçbir geliri olmayanlar; Şehit yakınları; Dul ve yetimler ile Gaziler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.



Emlak vergisi ödememek için dilekçe!


Geri Dön