11 / 05 / 2024

şehir dışındaki malın emlak vergisi

şehir dışındaki malın emlak vergisi

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenecek emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi başka şehirden ödenir mi? İşte emlak vergisi ödeme yerleri..

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Altın sahiplerinin rüyası gerçek oluyor! Dünya altın konseyi, büyüleyici rakamlarla yatırımcılara müjdeyi verdi!

Fed'in faiz kararıyla ons altın son üç ayın en düşük seviyesine indi, dolar/Türk Lirası düştü. Gram altın da zirveden geriledi. Altın fiyatlarındaki gelecek belirsizliği, Dünya Altın Konseyi'nin açıklamasıyla aydınlanacak.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...

Altın Profesörü İslam Memiş altın düşmedi sakın satmayın dedi! Yeni rakam verdi! Herkes dondu kaldı! 

Altın fiyatlarındaki son dakika  gelişmeler  yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Altın fiyatları aşağı yönlü hareket ederken Altın Profesörü İslam Memiş altın düşmedi sakın satmayın dedi! Yeni rakam verdi! Herkes dondu kaldı! 

''Dolar almayın!'' diyen İslam Memiş peş peşe açıkladı! Gözünüzü dört açın! Gram altın tam bu kadar olacak!

Gram altın 1.130 lira sınırını geçip yükselirken Altın kahini İslam Memiş yatırımcılara ''dolar almayın!'' diyerek gram altındaki yükselişlere değindi. Gözünüzü dört açın! Gram altın tam bu kadar olacak!

Buğday fiyatlarındaki düşüş ekmek fiyatlarını etkileyecek mi? Buğday kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları dünkü seansta kaydettiği üç aylık zirveden düştü. Fakat Karadeniz arzına ilişkin endişeler fiyatlara destek oldu. Buğday fiyatlarındaki düşüş ekmek fiyatlarını etkileyecek mi? Buğday kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Gram altında fiyatlar aniden düşecek! Sakın o seviyeden altın almayın

Gram altın fiyatlarındaki dalgalanmaların ardından uzmanlardan da art arda uyarılar geliyor. Uzmanlar, gram altın fiyatlarında düşüş olacağını belirterek, altın alımı için bir seviyeye dikkat çekti.

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

TOKİ Konya Beyşehir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Beyşehir projesinde yer alan 51 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor. 

Bu dönemde altın almalı mı, satmalı mı?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yaz aylarına girilmesi ile birlikte dünyada ve yurt içinde piyasalarda hareketliliği artırdı. Altın fiyatlarında aşağı yönlü hareket devam ediyor. Peki bu düşüş ne zamana kadar sürecek yatırımcılar bu dönemde altın almalı mı satmalı mı?

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!

Hollanda'dan sonra Belçika’da da düşük kiralarla sosyal konutlarda oturan kişilerin, yurt dışında mal varlığı olup olmadığını takip etme kararı alındı. Karar, aralarında Türkiye kökenlilerin de olduğu göçmenleri yakından ilgilendiriyor.

şehir dışındaki malın emlak vergisi Haberi

şehir dışındaki malın emlak vergisi

Emlak vergisi başka şehirden ödenir mi?

Emlak vergisi ödeme zamanı başladı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenecek emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak, gayrimenkulün başka şehirde olması halinde vergi ödemesi için farklı seçenekler de bulunuyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel, gayrimenkullerin rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması yolu ile bulunuyor.


İkinci taksitinin Kasım ayı içerisinde ödeneceği emlak vergisinde kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyetleri

200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık...