27 / 04 / 2024

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.



Emlak vergisi, taşınmaz ürünlerin devlete olan mali yükümlülüğünü ödemeyi temsil eden bir vergidir. Pek çok kişi emlak vergisi bazı durumlarda ödenmemektedir. Bu muafiyetten yararlanmak için belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. İşte emlak vergisinin hangi durumlarda ödenmesi ve ödenmemesi gerektiğiyle ilgili tüm detaylar haberimizde…

Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisi, devlete ait olan kurumlarda ödenmez. Cami, mescit ve kilise gibi ibadet edilen alanlar da emlak vergi kapsamı dışındadır. Vakıflara ait olan taşınmaz ürünler de bu muafiyetten yararlanmaktadır. Emlak vergisi muafiyeti, sosyal güvenlik kurumları için de geçerlidir. Dolayısıyla bu vergiyi ödememek için bu gibi belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön