29 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi 1. taksit dönemi devam ediyor. Hala vergi borcu bulunan mükelleflerin emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor..



Emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi 1. taksit dönemi devam ediyor. İki eşit taksit halinde ödenen verginin 2. taksitleri ise Kasım ayında ödenecek.


Mükelleflerin ödeyecekleri bedel, taşınmazın değeri ve türüne göre hesaplanıyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Ev, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerde vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.


Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Mart ayı itibareyile ödenmeye başlayan emlak vergisi son ödeme gününe kaç gün kaldı?

Emlak vergisi ödemeleri en son 1 Haziran'a kadar yapılıyor. Buna göre hala vergi borcunu ödeyemen mükelleflerin son iki haftası bulunuyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın belediyesine yapılıyor. Ayrıca e-belediye sistemi ile PTT havalesi ile de vergi ödenebiliyor.


Kooperatifler emlak vergisi öder mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön