11 / 05 / 2024

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak tapu sahipleri için oldukça önemli olan emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 yılı için açıklandı. Yılda iki kez yapılan ödemelerde 1. ve 2. taksitler için belirlenen tarihlerde ödeme yapmak gerekiyor.



Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Her yılın mart ayında, kira geliri elde eden kişilerin Maliye'ye beyanname vermesi zorunludur. Bu beyanname ile, 1 Ocak- 31 Aralık dönemi boyunca elde edilen gayrimenkul sermaye iradı gelirleri beyan edilmelidir. Beyanname verme süresi, mart ayının 1. gününden 31 Mart'ın son gününe kadar devam eder.

Gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için ödenmesi gereken gelir vergisi, beyannamede belirtilen tutara göre hesaplanır ve Mart ve Temmuz aylarında eşit iki taksitte ödenir. Bu nedenle, beyannamenin doğru ve zamanında verilmesi son derece önemlidir.

Kira geliri elde edenlerin beyanname verme yükümlülüğü, Maliye'nin gelir vergisi toplama sürecinin önemli bir parçasıdır ve vergi uyumunun sağlanması açısından büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca beyannamelerin 31 Mart 2023 tarihine kadar vermesi gerekiyor.

Aile Bakanlığı’ndan annelere ardı ardına müjde! Karşılıksız 600 TL verilecek! Bakan Derya Yanık resmen duyurdu!

Garanti BBWA herkese faizsiz 10 bin TL verecek! Bu parayı acil alın!

Yeni destekler hesaplara tek tek yatırıldı! Hemen kimlik numaranızla girip kontrol edin

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön