28 / 04 / 2024

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak tapu sahipleri için oldukça önemli olan emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 yılı için açıklandı. Yılda iki kez yapılan ödemelerde 1. ve 2. taksitler için belirlenen tarihlerde ödeme yapmak gerekiyor.



Ayrıca, kira gelir beyannamesi vermek isteyenlerin son tarihleri de belli oldu. Kira gelir beyannamesi vermek isteyenlerin tarihi kaçırmamaları gerekiyor.

Tapu sahiplerinin ödemesi gereken bu vergilerle ilgili tarihlerin açıklanması, ödeme işlemlerinin düzenli bir şekilde yapılabilmesi açısından oldukça önemli. Tapu sahiplerinin bu tarihleri takip etmeleri ve ödemelerini zamanında yapmaları gerekiyor.

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak vergileri ne zaman ve nasıl ödenecek?

Emlak sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergileri yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Bu vergi ödemelerinin belirlenen tarihler arasında yapılması gerekiyor, aksi takdirde vergi mükellefleri ceza ile karşı karşıya kalabilirler.
Emlak vergisi ödeme süreci artık e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. İlk taksitler mart, nisan ve mayıs aylarında, ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor.

Belediyelerce tahsil edilen emlak vergileri bir defada ödenebildiği gibi iki taksitle de ödenebiliyor. Vergi ödemelerini zamanında yaparak ceza alınmasının önüne geçilebilir.

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri için son tarih 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi. 2. taksit ödemeleri ise 30 Kasım 2023 tarihine kadar yapılabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön