28 / 04 / 2024

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta kahve yüzde 7,4, pamuk yüzde 3,1, kakao yüzde 2,2, buğday yüzde 1,8, soya fasulyesi yüzde 1,6 ve pirinç yüzde 1 değer kaybı yaşadı. İşte ayrıntılar...



Söz konusu gelişmelerle altın geçtiğimiz haftayı yüzde 1, gümüş yüzde 3,3, platin yüzde 5,1 ve paladyum yüzde 4,9 değer kaybıyla kapattı. 

Baz metaller de resesyon endişelerinin yanı sıra Çin'de Kovid-19 vakalarının artmasıyla düşüş gösterdi. Geçtiğimiz hafta bakır yüzde 2,7, alüminyum yüzde 1,9 ve nikel yüzde 4,7 düştü. 

Analistler, jeopolitik risklerin de yatırımcı iştahını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. 

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Doğal gaz geçtiğimiz hafta yüzde 7,2 değerlendi 

Enerji emtialarında geçtiğimiz hafta karışık bir seyir kaydedildi. 

Brent petrol geçen haftayı yüzde 7,9 kayıpla bitirirken, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz yüzde 7,2 değerlendi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), yayımladığı aylık petrol raporunda, küresel petrol talebi ile ilgili yükseliş öngörüsünü revize etti. Rapora göre, küresel petrol talebinin bu sene 2021'e göre günlük bazda 2 milyon 550 bin varil artarak 99 milyon 570 bin varil olması öngörülüyor. Talebin gelecek sene ise günlük 2 milyon 240 bin varil yükselişle yaklaşık 101 milyon 820 bin varile ulaşması tahmin ediliyor. 

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Tarım emtialarında son durum ne oldu? 

Geçtiğimiz hafta tarım emtialarında da sert düşüşler kaydedildi. 

Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 1,8, soya fasulyesi yüzde 1,6 ve pirinç yüzde 1 gerilerken, mısır yüzde 1,7 arttı. 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 19 Kasım 2022 tariyhinden itibaren 120 gün süreyle uzatılması sonrası azalan arz endişeleriyle buğday fiyatları düştü. 

Geçen hafta pamuk yüzde 3,1, kahve yüzde 7,4 ve kakao yüzde 2,2 değer kaybı yaşarken; şeker yüzde 2,1 değerlendi. 

Tarımda son dakika! Yıllık yüzde 138,15 yükseldi!

Tarım Kredi güncel indirim kataloğunu yayımladı! Ayçiçek yağı, çay, şeker ve et kampanyası! 21 Kasım 2022 fiyat listesi

Altın Kahini İslam Memiş gram altın için uç rakamı açıkladı! Yatırımcıların eli ayağına dolaştı! Bakmayan pişman olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön