29 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

En düşük emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte, enflasyonun üzerinde olacağı açıklanan emekli zam oranı hakkında son gelişmeler…



Emekli zammı 2023 yılının Ocak ayında enflasyn oranı ile her ay gündeme gelmeyi sürdürüyor. Ekim ayı başında 3 aylık bilgiler ortaya çıkarken beklenti anketleri yıl sonu için rakamları da netleşmeye başladı. SSK-Bağ-Kur yeni emekli maaşı kaç TL olacak sorusu milyonlarca emekli vatandaşın ve adayının gündeminde.

Peki, en düşük emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte, enflasyonun üzerinde olacağı açıklanan emekli zam oranı hakkında son gelişmeler…

2023 OCAK MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI ŞEKİLLENİYOR!

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Temmuz zammı emekli ve memur için oranlar şöyle ortaya çıkmıştı:

6 aylık  enflasyon oranı: 42,35

SSK ve Bağkur Temmuz zammı: 42,35

Memur enflasyon farkı: 34,85

Memur toplu sözleşme zammı: 7

Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,68

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başladı.

Bu rakam 2022 Ocak ayında yüzde 66 rekor artışla 1.500 TL'den 2.500'ye yükseltilmişti. 1.500 TL'den 3.500 TL'ye artış dikkate alındığında en düşük emekli maaşı yüzde 133 zam almış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön