04 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşında hesaplar baştan sona değişti! Emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekliler acil bakın!

En düşük emekli maaşında hesaplar baştan sona değişti! Emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekliler acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarına yeni düzenleme yapılacağı yönünde mesaj vermişti. Peki emekli aylıklarına bir ara zam olur mu? En düşük emekli aylığı için öngörüler neler? İşte detaylar...



Milyonlarca memur ve emekli 7’nci Dönem Toplu Sözleşme zammı görüşmelerinden çıkacak kararı merakla bekliyor. Hükümetin ilk 2 teklifinde uzlaşma sağlanamazken tüm gözler yarınki kritik toplantıya çevrildi. 

Hükümet 3’ncü ve son teklifini yarın paylaşacak. Tarafların uzlaşamaması halinde ise hakem heyeti devreye girecek. 

En düşük emekli maaşında hesaplar baştan sona değişti! Emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekliler acil bakın!

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME GÜNDEMDE 

Diğer taraftan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarına yeni bir düzenleme yapılacağını ifade etti. Işıkhan, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve hemen ardından çalışmaya başladık” dedi. 

Milliyet gazetesinin haberine göre, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, memurların 7’nci Dönem Toplu sözleşme zammı beklentilerini, minimum emekli aylığına zam tahminini açıklarken, ‘emeklilere ara zam olacak mı?’ sorusuna da yanıt verdi. Kurtuluş açıklamasında şunları söyledi: 

ZAM TEKLİFİNİZ NEDİR? 

“2’nci teklif geldi 2’şer puan artış yapıldı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, bunun son teklif olmadığını ifade etti. Kamuoyunda yanlış bir algı var. Bu görüşmelerde bir taraf yüzde 70+40 isterken, diğer tarafın yüzde 34 oranını vermesi söz konusu değil. Hükümetin teklifi yüzde 15 dediğimiz zaman bu enflasyonun üzerinde hesaplamalarla bir zam anlamına geliyor. TÜİK’in açıklamalarına baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon beklentisine baktığımız zaman yıl sonu yüzde 32 oranında enflasyon beklentisi var. 10 puan zam geldiği zaman yüzde 42’ye varan hükümetin zam teklifi var. 

Bunun yanı sıra, toplu sözleşme görüşmelerinde memurlar, enflasyon farkını ceplerine koyarak masaya oturuyorlar. Memurların pek çok talebi vardı. En önemlileri seyyanen zammın emeklilere yansıtılmasıydı. Bayramda ikramiye istiyorlardı. Gelir vergisinin yüzde 15’te sabit tutulmasını talep ediyorlardı. En önemli karşılanacağı konu üniversite mezunu birinci dereceye yükselen memurların 3 bin 600 göstergeden faydalanmasıydı. Ben hakem heyetiyle sonucun tayin edileceği düşüncesindeyim. 

En düşük emekli maaşında hesaplar baştan sona değişti! Emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekliler acil bakın!

ANLAŞMA OLMAZSA NE OLUR? 

Bu durumda, hakem heyetine gidilecek. Bu ayın sonunda rakamlar netleşmek zorunda. Hakem heyetinin vereceği karar kesindir. Aksine hareket edilemez. 

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN OLACAK? 

Beklenti çok arttı. Bütçenin gerçeği var. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mali disiplinin altını çiziyor. Mali disiplin içerisinde ben 2024 yılı Ocak ayına kadar emeklilere zam olacağını tahmin etmiyorum. Ocakta tatmin edici bir zam olacağını düşünmüyorum. En düşük emekli aylığının 10 binin üzerine 11 bin liralara kadar çıkacağı düşüncesindeyim. 2024’e kadar zam kanaatinde değilim. Ocakta ciddi manada emeklilerimizin nefes alabileceklerini tahmin ediyorum.”

Bu kişilere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

CarrefourSA Kart’ı olanlar hemen baksın! Sızma zeytinyağı 182,90 TL’ye, dana kuşbaşı 305,90 TL’ye düştü!

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

Geri Dön