28 / 04 / 2024

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

Türkşeker, mayıs ayı başından bu yana kademeli olarak yüzde 30 oranında zam yaptığı şekere tekrar üst üste iki zam daha yapıyor. Türkşeker, 1 Eylül tarihi itibari ile fiyatı 27 TL'ye yükseltecek. İşte detaylar...



Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından şekere art arda gelen zamlar hız kesmeden devam ediyor.

Türkşeker, mayıs ayı itibarıyla şekere tamı tamına dokuz defa zam yaptı. KDV hariç kilogramı 24 lira olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yapan Türkşeker, zammın ardından şekerin fiyatını 25 liraya çıkardı. Bu doğrultuda, şekerin fiyatını eylülde 27 liraya çıkartan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık olarak yüzde 46 oranında zam yaptı.

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

1 EYLÜL İTİBARİYLE GEÇERLİ

Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre, kampanya çerçevesinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023 tarihinde sona ereceğini açıklayan Türkşeker, yüzde 4.2 oranında zamlı olarak müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı. Fakat söz konusu talebin ne kadarının karşılanacağı şu an için bilinmiyor.

Türkşeker'in konu ile ilgili duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos tarihinde sona ermesinden sonra 1 Eylül tarihi itibari ile toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz bir şekilde KDV hariç 27 TL'den satılacağı anlaşıldı. Bu da esasında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın daha geldiği ve eğer bu öngörü gerçekleşirse, son 4 ayda şekere 11 defa zam yapılmış olacağı ifade edildi.

YÜZDE 11 ZAM

Bir başka deyişle, 8 Mayıs 2023 tarihinde 18.5 TL seviyesindeki şekerin fiyatını Eylül başında 27 TL'ye yükseltecek olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 oranında zam yapmış olacak.

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

EKMEĞE ZAM

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi de aldığı karar kapsamında halk ekmek satış büfelerinde satılan ekmeğe yüzde 66 oranında zam yapmıştı.

Zam ile beraber 3 TL'ye satılan en ucuz halk ekmeğin fiyatı 5 TL'ye yükselmiş ve aynı zamanda, çeşit ekmek olarak adlandırılan diğer ekmeklerin fiyatı ise 6,5 TL'ye çıkmıştı.

Diğer taraftan, önceki ay Adana Fırıncılar Odası, 220 gram ekmeğe yüzde 50 oranında zam yaparak ekmeğin fiyatını 5 liradan 7,5 liraya çıkarmıştı.

CarrefourSA Kart’ı olanlar hemen baksın! Sızma zeytinyağı 182,90 TL’ye, dana kuşbaşı 305,90 TL’ye düştü!

Bu bireylere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

SON DAKİKA! Motorine 1 TL zam geldi! Yeni zam fiyatlara yansıdı! İşte yeni fiyatlar...


Geri Dön