05 / 05 / 2024

En güvenli liman emlak sektörü!

En güvenli liman emlak sektörü!

İstanbul'un farklı bölgelerinde birçok konut projesine imza atan Keten inşaat'ın patronu Selahattin Keten, gayrimenkulün diğer yatırım araçlarına kıyasla kârlılığın kanıtlamış bir yatırım aracı olduğunu söyledi...



Keten İnşaat Başkanı Selahattin Keten, Türkiye'nin gayrimenkulde güvenli bir liman olduğunu kaydetti.  İstanbul 'un farklı bölgelerinde birçok konut projesine imza atan Keten inşaat'ın patronu Selahattin Keten, gayrimenkulün diğer yatırım araçlarına kıyasla kârlılığın kanıtlamış bir yatırım aracı olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin  Emlak  sektörü konusunda güvenli bir liman haline geldiğini kaydeden Keten, "Borsada, dövizde veya faizde aradığını bulamayanlar daima gayrimenkule yönelirler. Kısaca yatırıma açısından gayrimenkulün modası asla geçmez" diye konuştu. Yatırımcıların piyasalardaki son dönemdeki dalgalanmalardan yorulduğunu saHaliç 2015'te teslim Keten Inşaat'ın Halic'e inşaat ettiği Keten Haliç Projesi'nde 57 daire bulunuyor. Süper lüks olarak inşa edilen konutlar 2015 yılında teslim edilecek. 


Keten, şunları söyledi: "Bazı durumlarda çekimser kalıp beklemek bu tür dönemlerin doğal sonucudur. Ancak gayrimenkul alışveriş trafiği hiçbir zaman bitmez; insanlar, yaşayacakları alanlarım/ evlerini ve ofislerini değiştirmek, yenilemek, başka bir semte taşınmak, evlenmek, kendi işini kurmak gibi pek çok nedenle sürekli hareket oluşturuyorlar. Bu nedenle konut balonu tartışmalarım doğru bulmuyorum." Yabancı ilgisi artıyor Konut sahibi olmak ya da emlak sektöründe yerini almak isteyenlerin soru işaretlerinin olduğunu bildiren Keten, Türk konut sektöründe çok hızlı bir fiyat artışı olduğunu ancak alarm verici durumda olmadığım söyledi. 


Birçok olumsuz ve belirsiz sürece rağmen yeni konut projelerinin satışa çıktığım ifade eden Keten, özellikle Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki yatırımcıların Türk emlak piyasasına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. 


Sözcü 






Geri Dön