08 / 05 / 2024

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

Milyonların yakıdan takip ettiği altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile yukarı yönlü hareket etti. En güvenli liman olan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinden sonra son bir haftanın zirvesine yükseldi.



BANKALARIN ALTIN TAHMİNLERİ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre;  ABD merkezli küresel yatırım bankası Goldman Sachs, 12 aylık fiyat tahminini 2.000 dolardan 2.150 dolara çıkardı. Kanada Bankası, Scotia Bank ise Fed'in faiz artırımı beklentisi ile  2022 yılı için ortalama fiyat beklentisini ons başına 50 düşürerek 1800 dolara indirdi.

Öte yandan İsviçre merkezli banka UBS, ABD'de artan enflasyona bağlı olarak reel faiz oranlarının yükselmesi sonucu altın fiyatının 2022 yılı sonunda ons başına 1650 dolara düşebileceğini tahmin etti.

Kıymetli metaller konusunda küresel otorite olarak kabul edilen Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA), 2022 yılsonu tahminlerine ilişkin son raporunu da açıkladı. 34 analist ile gerçekleştirilen ankete göre, yıl sonu beklentileri açıklandı. Altın fiyatlarının hemen hemen sabit kalacağını belirtti. 34 analistin fiyat tahminlerinin ortalaması 1801,90 dolar oldu.

 

 

Gram altında kritik seviye! Bu eşik aşılırsa...

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Flaş açıklama geldi! Dolar krizi kapıda!

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Kripto paralarda Şubat atağı başladı mı? Yatırımcılar dikkat!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön