29 / 04 / 2024

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.



dunya.com’un haberine göre, Türkiye’deki kripto para yatırımlarına ilişkin en kapsamlı araştırma, Işık Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Leblebici Teker ve doktora öğrencisi Esin Demirel tarafından gerçekleştirildi. 2023 yılının il 3 ayı için hazırlanan ankete katılanların yüzde 76’sı 26-50 yaş aralığındaki kişiler oluşturdu.

Katılımcıların yüzde 100’ü en az lisans derecesine sahiplerdi. Aynı zamanda, yüzde 31’i doktora unvanına sahip bireylerdi. Ankete katılan kişilere öncelikle portföy oluştururken hangi yatırım araçlarına yatırım yaptıkları soruldu. Bu kapsamda, döviz-Eurobond ilk sırayı alırken, onu hisse senedi ve altın izledi.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

İşte anket sonuçlarının bazıları:

-Ankete katılan kişilere yatırım tercihleri nedeniyle para kaybetme düşüncesinin kendilerini strese sokup sokmadığı soruldu. Bu kapsamda, “yatırım tercihlerim nedeniyle para kaybetme düşüncesi beni strese sokuyor” düşüncesine yatırım yapanların yüzde 16’sı kesinlikle katıldıklarını, yüzde 32’si ise katıldıklarını ifade ederken, yüzde 22’si bu düşünceye katılmadıklarını, yüzde 6’sı ise kesinlikle katılmadıklarını belirtti. Kalan yüzde 24’lük kısım ise kararsız olduklarını bildirdi. Sonuçlar beraber incelendiğinde analize katılanların toplam yüzde 48’i yatırım tercihleri nedeniyle para kaybetme stres yaşadıklarını aktardı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön