12 / 05 / 2024

Enerji faturaları sabitlenecek

Enerji faturaları sabitlenecek

İngiltere'de yeni hükümet, enerji faturalarında hane başına ortalama 1000 sterlin  tasarruf sağlayacak destek paketini açıkladı. İngilizleri sokağa döken enerji faturalarında fiyat garantisi verilecek ve faturalar sabitlenecek.



Truss, önümüzdeki iki yıl boyunca enerji faturalarının 2 bin 500 poundda dondurulacağını kaydederek enerji arzının da artırılacağını söyledi.

İngiltere'de enerji fiyatı garantisi verilerek enerji firmalarının hanelerden talep edeceği fiyatta sınırlandırmaya gidilmesi beklenirken hanelerden alınan ve yıllık 150 sterlini bulan "yeşil vergilerin" de geçici olarak kaldırılması planlanıyor. İlk etapta İngiltere, İskoçya ve Galler'i kapsayacak enerji desteklerini daha sonra Kuzey İrlanda'da da devreye alınması planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön