12 / 05 / 2024

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.



Durum, otomotiv endüstrisinin tedarikçileri için de aynı durumda.

DEV ŞİRKETLER BİR BİR İFLAS ETTİ

Avrupa'daki tüm büyük otomobil üreticileri tarafından tercih edilen krom kaplı plastik bileşenleri üreten BIA, Forst'taki fabrikasını kapatacağını açıkladı.

Otomotiv tedarikçisi Dr. Schneider de iflas eden şirketler arasında yer aldı. Yılda yaklaşık bir milyar hassas torna parçası üretimi yapan Carl Leipold, iflas başvurusunda bulundu.

Ayakkabı satıcısı Ludwig Görtz GmbH de iflas başvurusu yapan şirketler arasında yer aldı... Avusturyalı gayrimenkul milyarderi Ren'ecute, Benko'nun sahibi olduğu Galeria Karstadt Kaufhof (GKK) perakende grubu da iflas etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön