06 / 05 / 2024

Havalimanında tüyler ürperten görüntüler! Her yerden istilacı karınca, akrep ve yılanlar ortaya çıktı

Havalimanında tüyler ürperten görüntüler! Her yerden istilacı karınca, akrep ve yılanlar ortaya çıktı

Dünyada son birkaç yıldır insanlık birbiri ardına problemlerle boğuşuyor. Çin'de başlayıp insanlığa kök söktüren pandemi bitiyor derken, Rusya Ukrayna savaşı, gıda ve enerji krizi patladı. Tüm bu yetmezmiş gibi dünyanın farklı bölgelerinden sıradışı haberler geliyor..



Dünyanın farklı ülkelerinde binlerce insanın seyehat ettiği havalimanlarında ilginç gelişmeler yaşanıyor. İstilacı karınca, akrep, zehirli yılan, fare ve yabani hayvanlar peş peşe havalimanlarını istila etmeye başladı. Yetkililer yaşananlar karşısında çaresiz kalırken durum 'acil' koduyla uzmanlara bildirildi. Yapılan araştırmalar neticesinde havalimanının her yerinden çıkan karıncalar, dev akrep ve yılanların yanı sıra farelerin uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğunu ortaya çıkardı.

İşte dünyanın 5 farklı bölgesinde bulunan havalimanlarında yaşanan ilginç gelişmeler...

1-) OSAKA HAVALİMANI/ JAPONYA

Japonya Osaka Havalimanı’nı istila eden yabancı bir karınca türü görenleri şaşkına çevirdi. Yetkililer karınca türünün Güney Amerika’ya has 2,5 milimetre uzunluğunda olduğunu ve çoğaldıklarını tespit etti. Osaka Havalimanı’nın batı cephesini çevreleyen 10 hektarlık araziyi tarayan kent belediyesi yetkilileri türün “Arjantin karıncası” olduğunu saptadı. Japonya Çevre Bakanlığı, “istilacı ve ülkeye yabancı” olarak nitelediği türün ülke genelindeki havalimanlarında ilk kez görüldüğünü açıkladı. Bu karınca türünün elektronik cihaz ve kablolar etrafında toplanmaya meyilli olduğu tespit edilmiş. Hava kontrol ekipmanlarında kısa devre dahil bazı sorunlar oluşmasına da sebep olma ihtimali olduğu anlaşıldı. Kolonilerin aynı zamanda bölge havalimanlarına da yayılmış olabileceği endişesi de paylaşılmış durumda. Osaka Havalimanı yetkilileri, karınca türünü imha etmek üzere kapsamlı tarama başlattığını duyurdu ancak bu süre zarfında uçuşlar aksadı ve bazı uçuşlar da iptal edildi. İmha operasyonun ise ne kadar başarılı olduğunu zaman gösterecek.

Osaka Havalimanı'nda yaşanan ilginç olay farklı tarihlerde dünyanın farklı havalimanlarında yaşanan korkutucu hayvan istilalarını akıllara getirdi.

İşte onlardan akıllarda kalan birkaç örnek:

Havalimanında tüyler ürperten görüntüler! Her yerden istilacı karınca, akrep ve yılanlar ortaya çıktı

2- ARI İSTİLASI / GÜNEY AFRİKA

Ekim 2018’de Durban Havalimanı’nı basan yaklaşık 20 bin arı Mango Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağının motoruna girmişti. Durumu fark eden apron yetkilileri bu acil durumu havalimanı yetkilerine haber verdi. Dışardan profesyonel arı ekibi gelip arıların uçak motorundan uzaklaştırmasını sağlamak istedi. Ancak aprona girme yetkileri olmadığı için uçağa yanaşamadılar. İzin süreci yaklaşık 2 saat sürünce diğer hatlarda da gecikmeler yaşandı. Dışardan gelen görevli arı ekibi başarılı bir operasyonla arı sürüsünü uçak motorundan uzaklaştırdı. Böylece bekleyen yolcularla birlikte uçak seferine çıkabildi. Arı istilasının aynısı 2015’te Moskova’da da yaşandı. Moskova’dan St.Petersburg’a gidecek olan Rossiya Havayolları’na ait A321 tipi uçağın motorunu dinlenme alanı olarak seçen arılar gündem olmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön