30 / 04 / 2024

Enerji Üst Kurulu 19 katlı binaya taşındı

Enerji Üst Kurulu 19 katlı binaya taşındı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Ankara Balgat'taki binası yetersiz kalınca Konya yolu üzerinde 19 katlı bina kiraladı



Yıllık ekonomik büyüklüğü 120 milyar liraya ulaşan elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG piyasalarını düzenleyen ve denetleyen kurum yeni hizmet binasına taşındı. EPDK kaynakları, rahat çalışma ortamı olmadığı gerekçesiyle personelin bu konuda yoğun talebi olduğunu ve yeni binanın eskisine göre metrekare başına yüzde 30 daha ucuz kiralandığı bilgisini verdi.

23 bin metrekare alana sahip yeni bina, kurulun ikiye bölünmesi (Petrol Piyasası) halinde de ihtiyaca cevap verecek. Kurum yetkilileri, personelin 200'den 400'lü rakamlara ulaştığını ve yakında bu rakamın 700'e çıkacağını söyleyerek, eski binanın ihtiyaca cevap vermemesi üzerine kiralama yoluna gittiklerini ifade etti. Zaman'ın edindiği bilgilere göre kurumun yeni taşınacağı 19 katlı binanın aylık kirası 200 bin liranın üzerinde. Ayrıca, uzun bir süre yeni bina için onay vermeyen Başbakanlık'ın inceleme yaptıktan sonra olur verdiği öğrenildi.

Ankara'da Enerji Üst Kuru-lu'ndan sonra birçok kamu kuruluşu da bina arayışına girdi. Bunların içinde bakanlık, özerk kurum veya genel müdürlük binaları ilk sırada yer alıyor. Bazı kurumlar ise ek bina adı altında kiralama yoluna gitmeye başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan kamuda bina israfının önüne geçilmesi için talimat vermişti. 2002'de AK Parti hükümetinin kurulmasıyla Erdoğan, Tekel tarafından yapılan ve 'İkiz Kuleler' olarak adlandırılan binalarını sattırmıştı. Kamunun büyük bina yapmasını uygun bulmayan Başbakan, bunu israf olarak yorumlamıştı. 124 milyon dolar harcanan Tekel Kuleleri, 100 milyon dolara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne satılmıştı.
İsmail Altunsoy/Zaman


Geri Dön