29 / 04 / 2024

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı



Uluslararası  Enerji Ajansı'nın (International Energy Agency-IEA)bir raporuna göre; Enerji, temel bir ihtiyaç olarak görülse de 2016 yılında dünya genelinde 1,1 milyar insanın elektriğe erişimi yoktu. Ajans, enerji  erişimini  “bir meskenin temiz yemek pişirme faaliyetlerine ve elektriğe başlangıçta  temel  enerji  hizmetlerini  karşılayacak daha sonra  bölgesel  ortalamalara  kadar  artacak  şeklinde güvenilir  ve  güç  yetirilebilir  erişimi”  olarak tanımlıyor.

Enerji Yoksulluğu, Avrupa yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Bu durum sadece gelişmekte olan ekonomilerde değil gelişmiş ekonomilerde de görülebilmekte ve düşük enerji tüketimi ve kirli veya kirli yakıt tüketimi nedeniyle refahı olumsuz etkiliyor. Avrupa Birliği'nde resmi olarak kabul edilmiş bir tanım bulunmamakla birlikte, ısıtma, aydınlatma ve elektrikli ev aletleri gibi temel hizmetler için gerekli olan enerjiyi, vatandaşların yaşam standardını, iyiliğini ve sağlığını sürdürecek düzeyde dikkate almak anlamına geliyor. Yüksek enerji harcaması, düşük hane geliri, verimsiz bina yapıları ve ekipmanları ve özel enerji ihtiyaçları nedeniyle bu temel  enerji hizmetlerinden tam olarak yararlanmıyor.

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

Bankalarda emekli promosyonu çılgınlığı! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor? Akbank, Garanti, ING...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde zam müjdesi! Sosyal yardım ödemeleri yükseldi! Kimin maaşı kaç TL?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön