03 / 05 / 2024

Enflasyon Biden hükümetinin sonunu hazırlıyor

Enflasyon Biden hükümetinin sonunu hazırlıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan bir ankete göre, vatandaşların sadece yüzde 1'i Başkan Joe Biden'ın ekonomi politikalarını "mükemmel" olarak değerlendiriyor.



Enflasyon Biden hükümetinin sonunu hazırlıyor

ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan Quinnipiac Üniversitesi’nin yaptığı ankette, Amerikalı seçmenlerin Joe Biden'ın ekonomi ve diğer önemli meseleleri ele alış biçiminden şikayetçi. Ankete katılanların sadece yüzde 1'i ekonominin "mükemmel" olduğunu söylerken, yüzde 20'si "iyi" olduğunu ifade etti. 79’u ise, ya "iyi değil" ya da "kötü" olduğunu belirtti. Anket tüm Amerikalıları kapsayacak şekilde simüle edildiğinde, "mükemmel" diyenlerin oranı  yüzde 1'in altına düştü.

Amerikalılar genel olarak Biden'a ekonomide yüzde 37 destek verirken, politikalarını onaylamayanların oranı ise yüzde 58. Ayrıca iklim değişikliği konusundaki politikalarına seçmelerin yüzde 49’u, dış politikada yüzde 54, mülteci konusunda ise yüzde 60’ı destek vermediğini beyan etti.

ABD’LİLERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ ENFLASYON

Tüketici fiyatları Temmuz'da yıllık bazda yüzde 8,5 oranında artarken enflasyon, ankete katılanların yüzde 27'si tarafından en önemli sorun olarak görülüyor. 

Demokratlar genellikle kürtaj ve iklim değişikliğine öncelik verirken, enflasyon ve göç Cumhuriyetçiler arasında en önemli sorunların başında geliyor.

Çok sayıda bağımsız seçmen ise enflasyonun ve beraberinde gelen ekonomik problemlerin ülkenin en önemli sorunu olduğunu belirtti.

Ankete göre, mevcut ABD Başkanı Joe Biden’ın onaylanmama oranı yüzde 53'te kaldı. Temmuz anketlerine göre onaylanmama oranı yüzde 59 olan Biden için 7 puanlık artışın önemli olduğu belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön