04 / 05 / 2024

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’nin bugün yayımlamış olduğu açıklamaya göre; İngiltere’de enflasyon, tüm beklentileri aşarak temmuz ayında % 10, 1’e çıktı. Bu şekilde 40 yıl sonra ilk kez enflasyon çift haneleri görmüş oldu. İşte detaylar…



DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE RESESYON BEKLENİYOR

BOE dördüncü çeyrekte başlayacak olan ve 2024 yılının ilk yarısına kadar sürecek bir resesyon bekliyor. Aynı zamanda enerji faturalarının artacağının beklentisi ile enflasyonun bu yıl % 13'ü geçeceğini düşünülüyor. Söz konusu veriler ise Margaret Thatcher hükümetinin bir ücret - fiyat birleşimini kontrol altına almaya çalıştığı Eylül 1980'den bu  güne en kötü ekonomik performansı gösteriyor.

Bailey, enflasyondaki sıçrama için Rusya’yı doğalgaz arzını kısmak ile ve Avrupa bütününde elektrik maliyetini yükseltmek ile suçladı.

Faturalardaki artış İngiltere bütününde çalışanların daha yüksek ücret talep etmeye sevk ediyor.

DEVLET TAHVİLLERİNİN GETİRİLERİ YÜKSELDİ

Tüm bunlar ile birlikte faiz oranı tahminlerine duyarlı olan İngiltere'deki iki yıllık devlet tahvillerinin getirisi 0, 13 puan artarak % 2, 28'e çıktı. On yıllık tahvil getirisiyse 0, 04 puan artarak % 2, 17'ye yükseldi.

Harcama gücünün çok sınırlanacağını vurgulayan Mehdi, BOE'nin şahin duruşunu sürdüreceğini ve durgunluğun muhtemel olduğunu belirtti.

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.40'ta yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,06 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1037 Türk Lirası değerinde.

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

sahibinden.com’dan flaş karar! Araba severler dikkat! Artık değişiyor

6 ay 6 bin kilometre işe yaramayacak! İkinci el arabaların fiyatları ne kadar olacak?

 

 


Geri Dön