16 / 05 / 2024

Enflasyon rakamlarından sonra asgari ücrette rekor zam bekleniyor! İşte detaylar!

Enflasyon rakamlarından sonra asgari ücrette rekor zam bekleniyor! İşte detaylar!

Japonya'da asgari ücrette rekor zam bekleniyor! İşte detaylar!



Japonya'da nisan ve mayıs aylarında yıllık enflasyon yüzde 2.5 ile 7 yılın en yüksek rakamlarına ulaşıldı. Çalışma Bakanlığı'na bağlı komisyon asgari ücrete yüzde 3.3'lük rekor oranda zam yapılması yönünde teklif sundu. Japonya'da hükümet asgari ücrette rekor artışa gitmek için hazırlık yapıyor. Japonya Çalışma Bakanlığı'na bağlı bir tavsiye komisyonu saatlik asgari ücretin 930 yenden TL olarak bakıldığında 125 TL,  961 yene yani 129 TL çıkarılmasının uygun olacağını bildirdi. Eğer bu tavsiye uygulanırsa asgari ücrete yüzde 3.3'lük rekor bir zam uygulanmış olacak. Japonya'da nisan ve mayıs aylarında enflasyon yüzde 2.5 ile 7 yılın zirvesine oturdu.

Haziran ayında ise yıllık enflasyon yüzde 2.4'e gerilese de yüzde 2'lik Japonya Merkez Bankası hedefinin üzerinde kaldı. Japonya'da asgari ücrete bu mali yıl başında yüzde 2.06 zam uygulanmıştı.

Peki Türkiye'de üretici enflasyonundaki rakamlar nasıl? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön