16 / 05 / 2024

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Benli 2023 yılı hedefleri olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar lira fon büyüklüğü hedefine çok daha erken ulaşacaklarını belirterek vatandaşın tasarrufun merkezine BES'i aldığını söyledi.



 Bu nedenle vatandaşların BES'i tasarruflarda merkeze aldığını kaydeden Benli, 2023 hedefi olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar liralık fon büyüklüğü hedefine daha erken ulaşmalarının mümkün olduğunu söyledi. TSB Başkanı Atilla Benli, BES’te 10 yılını doldurup 56 yaşına gelenlerin maaş alabileceğini veya sistemden toplam birikimlerini alıp çıkabileceğini ifade eden Benli, "Gördüğümüz kadarıyla şu anda sistemde kalmaya devam ediyorlar. Yani ödemeye devam ediyor. Hem devlet katkısından hem getirilerden yararlanmaya devam ediyor. Çünkü 56 yaş emekli olmak için bizim ülkemizde çok genç bir yaş, dolayısıyla vatandaşlarımız tasarruf etmeye yaşlılıkları için biriktirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu. Benli, sigorta şirketlerinin tasarruf sahiplerine yeni ürünler sunmak için çalıştıklarını belirterek "Önümüzdeki 10 yılda BES çok farklılaşacak. 2023 yılı çok önemli bir mihenk noktası" dedi.

Garanti BBVA Emeklilik’te BES’li müşteri sayısı 2 milyon 400 bine yaklaştı! 5 çocuktan 1’i BES’li.

Akbank'tan bireysel emeklilikte en az 150 TL hediye müjdesi! Ocak'ta hesaplara yatıyor! Hemen başvurun!

BES'te fon büyüklüğü 330 milyar lirayı aştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön