29 / 04 / 2024

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Benli 2023 yılı hedefleri olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar lira fon büyüklüğü hedefine çok daha erken ulaşacaklarını belirterek vatandaşın tasarrufun merkezine BES'i aldığını söyledi.



Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, "BES ve OKS’deki toplam toplam fon büyüklüğünün 2023 yıl sonuna kadar 500 milyar lira hedefine daha erken ulaşılabileceğini söyledi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde otomatik katılımdakilerle birlikte 14,3 milyon vatandaşın bulunduğunu belirten Benli, BES’in 358 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Sistemde 18 yaş altı rüzgarı esiyor

TRT Haber'de yar alan habere göre BES'in büyüklüğü 2023 yılı sonuna kadar 500 milyar liraya ulaşacak. Sisteme girenlerin sayısı her geçen gün artarken sigorta şirketi ürün çeşitlemesine gidecek ve BES 10 yıl sonra çok defa farklı bir sistem olarak ön plana çıkacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atilla Benli, ülkenin tasarruflarını artırarak aynı zamanda sermaye piyasalarına da uzun vadeli fonlar sağladıklarını dile getirdi. Benli, bu açıdan BES'in 358 milyar liraya ulaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı. 18 yaşın altındaki BES'li sayısının yaklaşık 500 bin civarında olduğunu ve birikimlerinin de 1,8 milyar liranın üzerinde olduğunu ifade eden Benli, BES'in devlet katkısının da desteğiyle enflasyonun üzerinde getiri sağladığını ifade etti.

Emekliliğe hak kazananlar tasarrufa devam ediyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön