28 / 04 / 2024

Engelli bireylere eğitim desteği! Engelli Eğitim Desteği ne kadar 2022? İşte detaylar!

Engelli bireylere eğitim desteği! Engelli Eğitim Desteği ne kadar 2022? İşte detaylar!

Engelli bireylere ne kadar eğitim desteği veriliyor. Engelli bireylere eğitim desteği veriliyor mu? İşte detaylar!



ENGELLİ BİREYLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi dışında olmak üzere bireysel eğitim için aylık 1164 liradan 1513 liraya, grup eğitimi için de aylık 326 liradan 424 liraya yükseltilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ve hazırlanan 2022 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu tebliğ, 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.  Buna göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak bölümü, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 1164 liradan 1513 liraya, grup eğitimi için aylık 326 liradan 424 liraya yükseltildi.

İhtiyaç duyan kişilerin özel eğitim alması kararı ile sağlık raporunda bu husus belirlenmektedir. Tam donanımlı hastanelerden alınan özel gereksinim raporu, kişinin özel ihtiyaçlarının olduğunu gösteren bir rapordur. Özel eğitim “Özel Öğretim Kurumları Kanunu” çatısı altında kişinin özel rehabilitasyon ve özel eğitim okullarında eğitim almalarını uygun görmektedir.

Bu bağlamda erişkin ve çocuklar;

  • Dil ve Konuşma engelli
  • İşitme engelli
  • Fiziksel engelli
  • Görme engelli
  • Otizm ve Spektrum bozukluğu olan kişiler
  • Özel öğrenme sorunu yaşayan kişiler
  • Engelli eğitim desteği, yaş gruplarına göre her sene eğitim giderleri “Hazine ve Maliye Bakanlığı” tarafından belirtilen tutarlar MEB bütçesine dahil olan ödenek tarafından karşılanmaktadır.

ENGELLİ EĞİTİM DESTEĞİ NE KADAR 2022?

2022 engelli eğitim desteği araştırılan konular arasında yer alıyor. Özel rehabilitasyon merkezleri ve özel eğitim kurumlarında engelli kişilere verilen destek tutarları şu şekilde belirlenmiştir;

  • Bireysel Eğitim Destek tutarı : 1.164 TL
  • Grup Eğitim Destek tutarı : 326 TL olarak belirlenmiştir.

3600 ek göstergeye dair son durum! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Çalışanlar emekliler ayda 600 TL alıyor! İşte başvuru detayları!

2022 emekli banka promosyonu ne kadar? En yüksek promosyonu veren banka hangisi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön