02 / 05 / 2024

ENV-EX, İran ile ortak kurulacak OSB'de yer almak istiyor!

ENV-EX, İran ile ortak kurulacak OSB'de yer almak istiyor!

İran pazarına giren ENV-EX Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıgül, Türkiye ve İran arasında ortaklaşa kurulması planlanan OSB'de yer almak istediklerini söyledi.



Demir cevheri üretimi yapan bir firma için kurdukları sistem ile İran pazarına girdiklerini belirten ENV-EX Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıgül, bu firmanın başka sahalardaki demir cevheri tesisleri için proje bazında görüşmelerinin sürdüğünü anlattı. İran pazannda Türkiye'nin faydalanabileceği işgücü ve enerji avantajının bulunduğuna işaret eden Sarıgül, "Türkiye'de ise İran'ın faydalanabileceği nitelikli insan gücü ve teknoloji ile desteklenen bir sermaye bulunuyor. Bu avantajlar karşılıklı olarak değerlendirilmeli" şeklinde konuştu. Türkiye ve İran arasında ortaklaşa kurulması planlanan OSB'den de bahseden Sarıgül, burada yer almak istediklerini söyledi. 


Firmanın 2010 yılında Açık Alan Toz Kontrol Sistemlerinin (ATS) üretimine başladığını söyleyen Hasan Sarıgül, "2013 yılında imalatına başladığımız otomatik kamyon tekerleği ve damper yıkama sistemleri ile de çevreye duyarlı ürün yelpazimizi genişlettik. Tüm bu alanlarda imalatları kendi fabrikamızda yapıyoruz" diye konuştu. 

Sarıgül, ayrıca açık alan toz sistemleri yoğun toz konsantrasyonu olan fabrikalar, besleme bunkerleri, tünel çalışmaları, açık stok sahaları, kentsel dönüşüm bina yıkımları, kamyon, kepçe, gemi, vagon yükleme-boşaltma esnasında meydana gelen tozu bastırma, suni kar yapma, koku giderme gibi alanlarda da çalıştıklarını aktardı. 


Dünya Sektörel ek


Geri Dön