15 / 05 / 2024

EPDK’dan revize kararı geldi! 7 doğal gaz dağıtım şirketinin satış tarifeleri değişti!

EPDK’dan revize kararı geldi! 7 doğal gaz dağıtım şirketinin satış tarifeleri değişti!

EPDK, yedi doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tarife uygulama dönemi ile ilgili perakende satış tarifelerinin de revize edilmesine karar verdi.



EPDK, ELEKTRİK PİYASALARINDA BAZI FİYAT LİMİTLERİNİ GÜNCELLENDİ

AA'nın haberine göre, söz konusu olan piyasalarda daha önce megavatsaat başına 0 Türk Lirası olan asgari fiyat limiti henüz değişmezken azami fiyat limiti ise megavat saat başına 2 bin Türk Lirası’ndan 4 bin Türk Lirası’na yükseltildi.

TÜKETİM LİMİTİ YILLIK 100 MİLYON KİLOVATSAAT OLDU

Aynı zamanda, mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için tüketim miktarları 1 Ağustos itibarı ile düzenlenecek olan faturalar için yıllık 100 milyon kilovatsaat olarak güncelleme geldi.

Daha önce bu rakam ise mesken tüketici grubu için yıllık 50 milyon kilovatsaat, tarımsal sulama tüketici grubu için yıllık olarak 7 milyon kilovatsaat ve diğer tüketici grupları için ise yıllık 1 milyon kilovatsaat olarak uygulanıyordu.

MESKEN VE TARIMSAL FAALİYET ABONE GRUPLARINI İÇİNE ALIYOR

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan EPDK kararına göre, söz konusu limit, mesken ve tarımsal faaliyet abone grupları için ağustos ayı başı ile birlikte düzenlenecek faturalarda geçerli olacak.

SON KAYNAK TEDARİK TARİFESİ NEDİR

Son kaynak tedarik tarifesi ise serbest tüketici niteliğini haiz olduğu hâlde elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmeyen tüketicilere elektrik enerjisi tedarikleri ile ilgili fiyat, hüküm ve şartları içine alıyor.

Senelik  tüketimin EPDK tarafından belirlenen bu limitin üzerinde olması dahilinde belirlenen abone gruplarının ulusal tarifeden fiyatlandırılmayacağı anlamı içeriyor.

EPDK’dan revize kararı geldi! 7 doğal gaz dağıtım şirketinin satış tarifeleri değişti!

İnşaat sektörüne zam darbesi! Demir fiyatlarına büyük zam! Demir ve çimento fiyatları ne kadar oldu?

Gram altında yeni rekor! Bu haberi okumadan altın almayın yoksa kaybedersiniz! İslam Memiş hiç böyle konuşmamıştı

Ayda 1. 547 lira ile emekli olabilirsiniz! Emeklilik için bu fırsat kaçmaz!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön