03 / 05 / 2024

Fatih Yaşa: Hedefimiz 120 bin konuta doğal gazı götürmek!

Fatih Yaşa: Hedefimiz 120 bin konuta doğal gazı götürmek!

Olimpos Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., Kepez, Serik, Konyaaltı, Muratpaşa ilçeleri ve Kadriye ile Belek beldelerinde 2013 yılı sonunda 120 bin konuta doğalgaz hizmeti sağlayacak...



Antalya'da doğalgaz altyapı ve dağıtımını yürüten, STFA şirketi olan Energaz firmasına bağlı Olimpos Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., Kepez, Serik, Konyaaltı, Muratpaşa ilçeleri ve Kadriye ile Belek beldelerinde 2013 yılı sonunda 120 bin konuta doğalgaz hizmeti sağlayacak.
Olimpos Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fatih Yaşa, düzenlediği sohbet toplantısında Antalya ilinde yürüttükleri doğal gaz çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi verdi. STFA iştiraklerinden Energaz Gaz Elektrik ve Su Dağıtım A.Ş.'ye bağlı 11 doğal gaz dağıtım şirketinden biri olan Olimposgaz'ın, kente doğal gaz vermeye başladığı 2007 yılından bu yana yatırımlarını kesintisiz sürdürdüğünü vurgulayan Yaşa, "Konut bölgesindeki çalışmaları Kepez ilçesinden başlatarak, Serik ve Konyaaltı ilçelerine geçiş yaptık. Bugüne kadar 65 bin konutun önüne doğalgaz getirdik.Bu yıl yatırım programı kapsamında Konyaaltı ilçesinin doğal gaz alt yapısını tümüyle tamamlamayı hedefliyoruz. Muratpaşa ilçesinde ise ilk kez konut alanlarında çalışmaya başladık. Hedefimiz 2013 sonunda toplamda 120 bin konuta çağdaş enerji kaynağı doğal gazı götürmek" dedi.
Doğal gazın ekonomik, kesintisiz, temiz enerji olması nedeniyle özellikle turizm sektöründe yoğun talep aldıklarını belirten Fatih Yaşa, "Lara, Kundu turizm bölgesinde önceki yıllarda 20 otelde başlanan dağıtım faaliyetlerine ek olarak, beş yıldızlı 6 otele daha doğalgaz arzı sağladık. Bunun yanı sıra belek bölgesinde de 46 otelin doğal gaz dağıtım hatlarını tamamlayarak gaz vermeye başladık" diye konuştu.
Hava kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığı Antalya'da doğal gazın kullanımının ve yaygınlaşmasının gerektiğini belirten Olimposgaz Genel Müdürü Yaşa, "Bu konuda yerel yönetimlerin meslek örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektöre tüm ilgililerin işbirliği büyük önem taşımaktadır. Tüm taraflarla bu konuda çalışma yapmak ve projelere destek olmak istiyoruz. Halkın bu konuda bilinçlendirilmesi ve planlamaların da buna göre yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde doğal gaz dağıtım hatlarının yanı sıra bina bağlantılarının imalatına devam ettiklerini dile getiren Yaşa, şunları söyledi:"Yatırıma başladığımız 2007 yılından bu yana 420 kilometre doğalgaz hattı imalatı gerçekleştirdik. 2012 yılında toplam gaz tüketimimiz 5 milyon 300 bin metreküpken, 2013 yılının ilk yarısında, toplam tüketimimiz 8 milyon 300 bin metreküpe yükseldi. Belediyelerden ve vatandaşlardan gelen talebin yoğun olması nedeniyle 2013 yılı için planlanan 9 milyon TL'lik yatırım bütçesi 20 milyon TL'ye çıkarıldı. Her yıl daha yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz alt yapı imalatı neticesinde toplamda 500 bin konuta gaz arzı sağlamak üzere hızla ilerliyoruz." Fatih Yaşa, abone hizmetleri konusunda yapılan çalışmaları ise şöyle anlattı: "Vatandaşlardan gelen talep Antalya!da hizmet verilen bölgenin genişliği göz önüne alarak, dağıtım bölgelerinde abone merkezi kurduk. Güzeloba'daki merkez ofis haricinde; Serik, Konyaaltı ve Kepez abonelik, tahsilat hizmetlerinin yanı sıra doğal gazla ilgili her türlü işlemi karşılıyoruz. Ayrıca müşteri hizmetleri kapsamında 444 8 429 iletişim merkezini mayıs ayında devreye aldık.
Çağrı merkezi hizmetimizle vatandaşlarımızın doğal gazla ilgili tüm bilgi taleplerini ve sorularını tek bir noktadan işlem yaparak çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca abonelerimiz, www.olimposgaz.com.tr adresinden müşteri hizmetleriyle ilgili öğrenmek istedikleri tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor."

Antalya İleri

Geri Dön