28 / 04 / 2024

Erbil 8.Uluslararası İnşaat Fuarı 17 Mayıs'ta sona erecek!

Erbil 8.Uluslararası İnşaat Fuarı 17 Mayıs'ta sona erecek!

Erbil kentinde "8. Uluslararası İnşaat Fuarı" açıldı. Arasında 149 Türk firmasının olduğu 23 ülkeden 390 firmanın katıldığı fuarda son teknoloji ürünü yapı, inşaat malzemeleri ve araçları sergilendi...



ERBİL - Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) Erbil kentinde "8. Uluslararası İnşaat Fuarı" açıldı. Arasında 149 Türk firmasının olduğu 23 ülkeden 390 firmanın katıldığı fuarda hazır beton, seramik, ev gereçleri ile son teknoloji ürünü inşaat malzemeleri ve araçları sergilendi. 


Fuarın açılışında konuşan IKBY İmar Bakanı Kamran Ahmet, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapan Erbil'in cazibe merkezi olma potansiyelini artırdığını belirterek, yatırım fırsatlarının, büyük şirketleri bölgelerine çektiğini söyledi. Kürt bölgesinin, Irak geneline göre daha güvenli ve istikrarlı olduğuna dikkati çeken Ahmet, artan yatırımların vatandaşları için yeni iş alanları yarattığını ifade etti. 


IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzat Hadi ve Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile çok sayıda işadamının açılışına katıldığı fuarın, 17 Mayıs Cumartesi saat 20.00 de sona ereceği bildirildi. 


Diyarbakır Söz 


Geri Dön