02 / 05 / 2024

Ercan Uygur: Çözüm süreciyle bölgedeki yatırımlar arttı!

Ercan Uygur: Çözüm süreciyle bölgedeki yatırımlar arttı!

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Ercan Uygur,Çözüm sürecinin özellikle hem o bölgedeki yatırımları olumlu etkileyeceğini, hem de belirsizlikleri ve riskleri azalttığı için bu durumun mutlaka ekonomiye yansıyacağını belirtti..



Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Ercan Uygur. çözüm süreci'nin ekonomiyi ve yatırımları olumlu etkilediğini belirterek. "Bölgenin kalkınması, ülkenin kalkınmasını etkiliyor. Türkiye'deki bu belirsizliğin azalması, terör olaylarının sona eriyor olması, tabii sermaye hareketlerini, turizmi, yatırımları hep olumlu etkiler dedi. Uygur, yaptığı açıklamada çözüm sürecinin ekonomiye yansımalarının olduğunu belirterek. ekonomiyi ve ekonomik karartan olumlu etkilediğini söyledi. 


'DAHA ÇOK YATIRIM BEKLİYORUZ'


Ekonomide kıpırdanma olduğunu anlatan Uygur. "Çözüm süreci özellikle hem o bölgedeki yatırımları olumlu etkiler, hem de bu belirsizlikleri, riskleri azalttığı için mutlaka ekonomiye olumlu yansıyor. Yatırım kararı, hatta üretim karan risksiz ortamlarda, belirsizliğin az olduğu ortamlarda daha güçlüdür. Daha çok üretim, daha çokyatınm beklenir. Nitekim bu tür göstergeler var" diye konuştu. 


'ARTI YÖNDE ETKİLEYECEK'


Bölgenin kalkınmasının ülkenin kalkınmasını etkilediğini belirten Uygur. "Türkiye'deki bu belirsizliğin azalması, terör olaylarının sona eriyor olması, tabii sermaye hareketlerini, turizmi, yatırımlan hep olumlu etkiler. Onun için beklentimiz odur ki olumlu giderse artı yönde etkisi olacaktır" dedi.


Yeni Akit


Geri Dön